TradeIdee Yahoo: Dubbele Kans

Het technische beeld van Yahoo wordt sterker en sterker. Tijd voor een TradeIdee. Bijgesloten de langere termijn grafiek. Een aantal technische indicaties wijzen erop dat Yahoo de correctieve fase, waarin zij geheel 2015 gevangen zat, definitief van zich af heeft geschud.

Yahoo-WeekGrafiek

Yahoo-WeekGrafiek

De eerste verbetering van de vooruitzichten trad op toen Yahoo een aantal weken geleden succesvol het dalende juk, gevormd door de weerstandlijn over de recente toppen, wist te doorbreken. Het niveau waarop de twee bodems eind 2015 en begin 2016 zijn gevormd was overigens al een kleine aanwijzing dat de weerstandlijn onder druk zou komen te staan. Allereerst kan immers opgemerkt worden dat sprake is van nagenoeg gelijke bodems in plaats van lagere bodems. Daarnaast zijn beide bodems gevormd op het derde correctieniveau van de voorafgaande stijging van midden 2011 tot aan de top eind 2014.

Wordt ook de indicator in de analyse betrokken dan kan worden opgemerkt dat bij de tweede bodem in de koers niet alleen sprake was van positieve divergentie tussen koers en RSI, maar ook dat de tweede bodem in de indicator boven de belangrijke OS-signaallijn is geplaatst. Inmiddels heeft de indicator haar horizontale weerstandlijn doorbroken en is daarmee definitief van Bear Market Range naar Bull Market Range gedraaid.

In de koersontwikkeling zelf is ook sprake van een doorbraak van de weerstandlijn nu Yahoo boven $36,50 noteert. Daarmee is succesvol een dubbel-bodem koerspatroon gevormd. De kenners van de theorie weten dan nu de diepte van het patroon geprojecteerd mag worden voor de bepaling van een koersdoel. De rekenexercitie op  basis van de gegevens uit de bijgeleverde grafiek levert een volgend ijkpunt op rond $46,80.

tradeidee

lampjeTradeIdeeHoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
Yahoo Turbo Long $25,70 ISIN NL0011046453
Contrair
Yahoo Turbo Short $48,50 ISIN NL0011046362

Laat een reactie achter