TradeIdee ABN AMRO: Nieuwe Naam

Op een positief gestemd Damrak n.a.v. de speech van Trump gisteravond na beurs, glimt ABN AMRO vandaag extra hard. Reden? De nieuwe naam van de volgende topman is vanochtend bekend gemaakt: Robert Swaak.

Met deze naam krijgt de financial een accountant aan het roer. Swaak stapt over van PWC. Waarschijnlijk een bewuste keuze want ABN AMRO heeft de controle op haar klanten niet onder controle. Vorig jaar is de bank hiervoor al op haar vingers getikt.

Het is een zware, dure en tijdrovende klus om alle particulier dossiers op orde te brengen. De bank lijkt dus doelbewust gekozen te hebben voor een naam die ervaring heeft om dit proces in goede banen te leiden.

Met het naar buiten brengen van de naam stoot de bank zich in ieder geval niet aan dezelfde steen als destijds bij de opvolging van Gerrit Zalm. Aan Swaak de taak om het verval van de aandelenkoers, zoals dat in onderstaande grafiek duidelijk zichtbaar is, te keren.

Wel moet de DNB nog toestemming geven. En dat is nu net de partij die ABN AMRO scherp in de gaten houdt voor het goed afronden van de de hierboven aangehaalde klus.

De staat, lees NLFI, is wel akkoord. En daarmee staat dus al 56.3 procent van het aantal uitstaande aandelen achter de benoeming.

Wat denk jij? Is Swaak de juiste man voor de job? Kies dan voor onderstaande Turbo Long. Denk je echter dat er meer nodig is dan een nieuwe naam om de neerwaartse trend van het afgelopen jaar te doorbreken, kies dan voor onderstaande Turbo Short.

Aandelenkoers ABN AMRO

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
ABN AMRO Turbo Long €14,61 ISIN:NL0013628126
Contraire visie
ABN AMRO Turbo Short €19,61 ISIN:NL0013440589

Geef een antwoord