TradeIdee Boeing: Uitgetaxied

Gisteren zijn de cijfers van Boeing naar buiten gekomen. De vliegtuigbouwer moest het eerste verlies sinds 1997 melden. De reden is algemeen bekend: problemen met de 737 Max.  Eind vorig jaar moest topman Dennis Muilenburg vanwege de problemen het veld ruimen. Maar maak je geen zorgen, hij is niet met lege handen naar huis gestuurd.

Zijn opvolger, David Calhoen,  is uitgenodigd in onze Tweede Kamer. De reden: de vliegramp met een Boeing 737-800 van Turkish Airlines bij Schiphol in 2009. Nu moest de vorige topman onder andere weg omdat hij in de media de problemen aangaande de 737 Max niet goed had aangepakt. Dus je zou zeggen dat ze bij Boeing geleerd hebben en er alles aan doen om het imago weer op te vijzelen. Helaas, niets blijkt minder waar. 

Maar wat nu te doen. Los van alle problemen aangaande de Max klom de koers van Boeing gisteren met ruim twee procent. Vormt de huidige koers een mooi instapmoment? Niet iedereeen is het daarmee eens. Sommige analisten verwachten dat het herstel nog wel even op zich zal laten wachten en moeizaam zal verlopen. Helemaal nu het coronavirus als wereldwijde issue speelt.

Cees Smit is ook niet zo positief op Boeing. Dit schreef hij afgelopen maandag op TradeIdee: “Sommige analisten vinden het alweer een koop. Persoonlijk kijk ik liever naar de weekgrafiek en zie ik nog fors lagere niveaus. Persoonlijk ben ik short met gekochte puts en heb ik eerdere puts doorgerold in tijd en in aantal zelfs vergroot. 

Mocht je trouwens liever “the real thing” hebben en niet zozeer het aandeel, nou dat kan ook. Doe er dan ook gelijk een huisje bij (scroll in dit bericht even naar beneden) en je waant je zowaar een echte Danny Zuko.

Maar wat denk jij? Zijn de problemen bij Boeing inmiddels wel in de koers verrekend, of kost het verder aan de grond houden van de toestellen nog meer van de aandelenkoers?

TradeIdee reikt je twee Turbo’s aan. Volg je Cees? Neem dan de Turbo Short. Ben je het niet eens met Cees en zit je meer op het spoor van “sommig analisten” zoals hij ze noemt, pak dan onderstaande Turbo Long.

Succes.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Boeing Turbo Short 359,7804 ISIN: NL0013850548 
Contraire visie

Boeing Turbo Long 271,4897 ISIN: NL0013628977

Geef een antwoord