TradeIdee Unibail Rodamco WFD: Alle Eendjes zwemmen in het Water

Beleggers met het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield (URW) in portefeuille beleven geen goede tijden. Het aandeel is in de afgelopen vijf jaar ongeveer 80% aan beurswaarde verloren. Ja , je leest het goed! Dus Buy & Hold blijkt voor individuele namen duidelijk niet altijd een succes.

Op dit moment gonst het in het geruchtencircuit dat het bedrijf overweegt om voor maximaal 3 miljard euro aan aandelen in de markt te zetten. De reden voor deze stap ligt met name in de gevolgen van de coronacrisis. Veel huurders van het bedrijf zitten in de financiële problemen.

Eigenaars van winkelcentra worden momenteel keihard getroffen door de maatregelen die het virus onder controle moeten houden. Zo gingen deuren soms gedwongen op slot, waarmee winkels hun inkomsten zagen verdampen. Het gevolg is dat vele klanten niet aan hun huurverplichtingen kunnen voldoen. URW staat hierin natuurlijk niet alleen. Vele branchegenoten worden met dezelfde problemen geconfronteerd.

URW bezit verschillende winkelcentra in onder meer Europa en de Verenigde Staten. De vastgoedportefeuille van de onderneming omvat ook kantoren en congresruimten. Het bedrijf zou eerste gesprekken hebben gevoerd met potentiële adviseurs over de mogelijkheid van fondsenwerving. Gesprekken over de structuur en de omvang van de emissie zijn nog niet afgerond. Het bedrijf liet weten alle opties te bekijken rond mogelijkheden om de schuld verder te verlagen.

Even voor de duidelijkheid, momenteel ligt de waarde van de onderneming net onder de 6 miljard euro. Een emissie van 3 miljaard euro impliceert zo een verwatering van meer dan 50 procent.

Hoger, lager?

Maar wat verwacht jij? Verwacht je dat we nu hier rond de EUR 40 het ergste hebben gehad en zit al het slechte nieuws inmiddels in de prijs verwerkt. Kortom, tijd om te kopen? Of gaat het allemaal nog veel erger worden en zal de koers gewoon blijven wegzakken? In onderstaande tabel staan Turbo’s die passen bij beide scenario’s.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Turbo’s, Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Unibail WTF Turbo Long €32.60
Contraire visie
Unibail WTF Turbo Short €56,20

Geef een antwoord