Tradeidee: LONG Olie want staatsgreep in Saoedi-Arabië aanstaande

Tradeidee: LONG Olie want staatsgreep in Saoedi-Arabië aanstaande

Nog maar weinig media hebben het bericht van de Middle East Monitor opgepakt, waarin gesteld wordt dat een staatsgreep aanstaande is. De jongste broer van de koning, die na de benoeming (kroonprins) van zijn neef MBS Salman vrijwillig in ballingschap leefde, is terug naar Saoedi-Arabië gekeerd volgens bronnen. Hij staat naar verluid, in contact met andere prinsen die in ballingschap leven en met prinsen die nog in het land aanwezig zijn met als doel zijn oudere broer en neef opzij te schuiven.

Moord

De timing van deze terugkeer hangt samen met de moord op de Saoedische journalist Khashoggi in het Saoedische consulaat in Istanboel. Zoals de lezer zal weten, is deze moord deels vastgelegd door de Turkse geheime dienst en ook de Amerikanen blijken belastende materialen te hebben. Het moordcommando wat dit heeft gedaan, bestaat vooral uit vertrouwelingen van MBS. Sinds de openbaringen van de Turkse geheime dienst, probeert MBS zich te distantiëren van dit alles. Een van de leiders van het moordcommando is al omgekomen in een mysterieus auto-ongeluk. Ook heeft MBS de zoon van Khashoggi laten opdraven zodat hij hem kon condoleren. Met dit verplichte fotomomentje (zie hieronder) dacht de kroonprins de publieke opinie naar zijn hand te kunnen zetten; iets wat alleen een vijfjarige zou kunnen bedenken want precies het tegenovergestelde gebeurde.

Trump to dump?

Ook de Amerikanen lijken nu met MBS in de maag te zitten, waardoor de jongste broer van Koning Salman blijkbaar zijn kans schoon ziet. Tevens stelt hij dat Khashoggi zijn biografie zou publiceren en dat dit de reden was voor zijn eliminatie. Wat er ook gebeurt in S-A, de Amerikanen zullen bepalen hoe, wat en wie.

Het idee

Mochten de bronnen van The Middle East Monitor gelijk hebben dat verschrikkelijk donkere verhaal zo zal eindigen, dan kan dat reuring veroorzaken op de oliemarkt. Al helemaal als Iran hierdoor ruimte ziet om snel een paar zetten te maken op het geopolitieke schaakbord. Daarom een Turbo Long op de olieprijs in de onderstaande tabel (Long Olie was ook al een idee van een befaamd Hedge Fund Manager en de onderwerp van een oudere Tradeidee). Voor de belegger die denkt dat de tegenvallende economische cijfers de vraag en dus ook de prijs van olie zullen raken belangrijker zijn naar wie S-A mag leiden, die zullen wellicht meer voelen voor de contraire positie.

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs Brent Cr Oil Future Turbo Long 61.66
Lange termijn
 
Contraire visie
Goldman Sachs Brent Cr Oil Future Turbo Short 86.69

2 reacties op “Tradeidee: LONG Olie want staatsgreep in Saoedi-Arabië aanstaande”

  1. pietersj says:

    Aan deze mogelijkheid had ik nog niet gedacht, maar dan zal het wel een zachte revolutie zijn, Amerika en de hele MO regio is als de dood voor Iran en een verschuiving van de machtsverhouding zal Amerika afschrikken,
    In Teheran zitten ze in hun handen te wrijven

  2. paul says:

    Ik zou de oplettende lezertjes The Economist van jl zaterdag aanraden. Ik zou zeggen olie SHORT ipv long, Niet alleen blijkt de USA in 5 jaar te zijn gegroeid naar de by far allergrootste olieproducent ter wereld, Saudi Arabie pompt momenteel “flat out” 12 miljoen BPD. Wie weet wat dat te maken heeft met interne shit. En dan zie ik hier de pompprijs al een 10 cent afkomen zowel voor benzine als diesel. Want en we zitten in een kleine crisis EN de macro omstandigheden zeggen: Elektriek ipv fossiel. SHORT!!

Geef een antwoord