Tradeidee: Olieprijs gaat omhoog volgens Hedge Fund legende: Long Brent Oil

Tradeidee: Olieprijs gaat omhoog volgens Hedge Fund legende: Long Brent Oil

Top fund manager Russell Clark van Horseman Global voorspelt dat de markt flink lager kan. Maar voordat dit gebeurt, zal de olieprijs flink oplopen. Clark ziet olie dan ook als een trigger voor een economische vertraging, wat de weg opent naar een grote correctie.

Horseman

Dit hedge fund kreeg bekendheid tijdens de kredietcrisis. Zij waren één van de weinigen die de subprime crisis zagen aankomen en hebben daar goed aan verdiend. Ook de jaren daarna, heeft het fund het erg goed gedaan. Maar in 2016 gingen ze flink in de min (ongeveer 25%!) en in 2018 staan ze bijna 9% in de min. Dit is een verhaal die vaker komt bij hedge funds die bearish zijn op de markt; gezien de markt maar bleef oplopen. Ook Crispin Odey had daar enkele jaren last van, maar in 2018 zijn zij de best performing hedge fund. Wellicht dat Horseman ook zo’n ommekeer zal maken.

Patroon

Clark beschrijft in zijn maandbericht dat een beurscrisis een soort rolling pattern heeft, waarin eerst bepaalde sectoren dan wel asset classes het voor de kiezen krijgen en dan andere aansteken. Zo komt hij ook op de olieprijs uit.

Oliekrapte

Oil rigs in de VS zijn nu aan het stagneren, de decline rates van bestaande operaties is fors (hij vergelijkt het met een versnelde afschrijving), het landoppervlakte wat gebruikt wordt voor shale loopt al jaren terug bij de top-10 producenten, de shale operaties leveren steeds vaker gas in plaats van olie op en ga zo maar door. Het duidt allemaal op een tragere productie, wat best om kan slaan in een contractie in olie productie.

Krach in het vat

Met de andere problemen betreffende Iran en de productieproblemen in andere landen zoals Libië, is de thesis dus dat olieprijzen zullen gaan stijgen. Dat deze stijging de Amerikaanse economie dan zal afknijpen waardoor financiële marketen in rep en roer zullen geraken, dat is een verhaal voor later.

Het idee

In de tabel hieronder de bijpassende Turbo bij dit idee van Horseman Global. Voor diegenen die menen dat het allemaal wel meevalt, en of dat Iran aan China kan leveren, waardoor Chinese vraag elders afneemt en dus de prijzen netto niet erg veel opwaarts potentieel zouden gaan geven, of denken dat een economische recessie zeer snel zal beginnen (waardoor vraag naar olie dan zal stagneren), die voelen vast meer voor de contraire positie.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Brent Cr Oil Future Turbo Long 65.72
Contraire visie
Goldman Sachs Brent Cr Oil Future Turbo Short 92.01

Geef een reactie