TradeIdee: LONG DAX

TradeIdee: LONG DAX

Het vorige Tradeidee op de DAX was van 6 september en was LONG. Die heeft mooi 31% opgeleverd met een conservatieve turbo. Nadat de redactie vandaag weer een rondje langs de velden heeft gedaan, valt het positieve economische nieuws erg op. Tezamen met Draghi dadelijk, lijkt Duitsland verder te kunnen gaan profiteren. Dus wederom het idee om LONG DAX te gaan.

Wereldeconomie synchroniseert

Sinds lange tijd hebben we nu weer de situatie dat de economische cycli gelijk bewegen. Zowel in Azië, Amerika en Europa gaat het voor de wind, terwijl Latijns Amerika her en der wat verbetering laat zien. Dat de boel nu synchroon loopt zou volgens bepaalde marktvorsers voor versterkende effecten zorgen en dus voor een extra versnelling zorgen in deze bull markt.

Centrale Bank

Draghi gaat zo dadelijk spreken en onze Sassen verwacht dat QE langzaam wordt afgebouwd maar wel lange zal worden doorgezet. Ofwel, slappe hap; het is gewoon een continuatie van QE maar op lager niveau. Dus rentes blijven laag en liquiditeit in de markt wordt niet bedreigd. De aandelenrally kan gewoon voortgezet worden dus.

Deutschland

Dan Duitsland zelf. Zoals de lezer allicht weet, is de Duitse economie sterk afhankelijk van de export. Met een voor Duitsland te lage euro en lage loongroei, betekent dat de exportsector goed gepositioneerd is. Tezamen met de synchronisatie van economische cycli gaat Duitsland flink profiteren. Tel daarbovenop de goede ontwikkelingen binnen Duitsland (IFO op record hoogte) en het is BINGO TIME.

Hieronder de bijbehorende posities. Lezers die denken dat deze economische lente een mirage is of allang is ingeprijsd, die zullen warmere gevoelens krijgen van de contraire positie.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
 Goldman Sachs DAX Turbo Long 10560
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs DAX Turbo Short 15370

Laat een reactie achter