dax

TradeIdee: Long Dax

TradeIdee: Long Dax

Na het succes van het TradeIdee Short DAX nu een nieuw Idee. Een aantal weken geleden maakte TradeIdee een rondje langs de Europese velden. Uiteraard is toen ook de status van Duitsland besproken. Nu de DAX inmiddels inderdaad het in die analyse neergelegde stappenplan heeft bewandeld zijn de analisten van grootbanken gaan nadenken. Hieronder hun bevinden. Voor de status van de andere grote Europese indices kijk je natuurlijk even hier.

De analisten bij Bank of America Merrill Lynch (BAML) stellen dat de bubbel zich nu groter en sneller ontwikkelt dan voorheen. De enorme snelle stijging in Bitcoin dit jaar (+380%) is geen anomalie maar een symptoom van deze tijden. Grotere booms betekent echter ook grotere busts. Wat nu?

Centrale banken staan centraal

Sinds de kredietcrisis (voor Japan eerder), zijn de centrale banken ape shit crazy gegaan aangaande hun monetaire beleid. Alles werd gedaan om faillissementen te voorkomen die en masse een systeemcrisis zouden kunnen hebben veroorzaakt. Door grote opkoopprogramma’s werden de rentes gedrukt, financiële waardes geïnflateerd (aandelen, obligaties, vastgoed, etc.) en de prijs voor risico gedecimeerd. In totaal hebben centrale banken voor USD 14.000.000.000.000 in de markten gepompt. Ter vergelijking, het wereld BBP is USD 75.641.577.000.000. En de verhouding is geflatteerd omdat Japan, VS, EMU, China en VK de grootste spelers in dit spel zijn geweest; tezamen hebben zij het grootste gedeelte van deze stimulus op de markten losgelaten met een BBP van ongeveer USD 49 biljoen. Dit negeert nog de fiscale stimuli die de verschillende overheden heben gebezigd.

Set-up

Belangrijkste punt van BAML is echter dat de bubbel nu niet direct uiteen gaat barsten; de bubbel barst pas als inflatie keer op keer negatief verrast (hogere inflatie dan verwacht). Deze onverwachte inflatie zal de kredietcyclus doen keren en dan pas zullen de financiële markten de neergang inzetten.

Het waarschuwingslampje

Op het dashboard van de belegger moet dus de inflatie staan; als deze keer op keer hoger uitkomt dan verwacht, dan is een inflationary shock in de maak en daarmee ook een crash van heb ik jou daar. Tot die tijd is het meezingen met het dwaze koor en genieten van de beleggingssuccessen vrijdag aan de bar. Tot die tijd is het dus nog steeds Buy The F*cking Dip (BTFD). Hieronder de bijbehorende posities met betrekking tot de beurs van de eurozone: de DAX.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs DAX Turbo Long 10040
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs DAX Turbo Short 14030

Geef een reactie