Voor de Cijfers: Altice

Een trend is een trend! Deze technische wijsheid is zeker van toepassing op Altice welke morgen voor de beleggers haar boeken opent. Even de grote lijnen van de bijgeleverde grafiek: De introductie was spectaculair. In de eerste anderhalf jaar van haar notering ging de koers grofweg vijf keer over de kop. Halverwege 2015 kwam de kentering en verloor Altice in een half jaar met evenveel gemak ook weer tientallen euro’s aan opgeblazen lucht. Vanaf eind 2016 werd de weg omhoog weer gevonden. Een pad welke Altice op dit moment nog steeds bewandeld. Deze constatering brengt het verhaal bij de openingszin van deze update.

Altice-WeekGrafiek

In de grafiek is een trendkanaal ingetekend. Wat opvalt is dat de koersontwikkeling al weken/maanden tegen de weerstandlijn van het trendkanaal schuurt. Naast het kanaal is ook een fibo-grid getrokken over het verval gedurende de tweede helft 2015. Zoals u ziet is Altice sinds een aantal weken aanbeland bij het twee herstelniveau van de voorafgaande daling. Nu wil de theorie dat horizontale lijnen van het grid kunnen optreden als aarzelingsmomenten of keerpunten. De grafiek geeft dus twee aanwijzingen dat de koersvorming momenteel in zwaar terrein is beland. Vraag is of de cijfers van morgen zorgen voor een voortzetting van de trendmatigheid waarbij Altice door de weerstandlijn van het kanaal breekt en doorstoomt naar het derde en laatste herstelniveau rond €25,95. De kans, op basis van de hierboven beschreven huidige situatie, is echter reëel aanwezig dat de koers eerst een stapje terug doet. In het licht van de stijging moet eventuele zwakte uiteraard gezien worden als niets minder dan een zoektocht naar een hogere bodem en als zodanig dus een gelegenheid om alsnog in te stappen. Dat neemt echter niet weg dat het risico bestaat voor een daling tot aan grofweg €20.75. Dit niveau is gebaseerd op de eerste gemiddelde lijn welke in de geschiedenis van Altice al meerdere keer een stijging dan wel daling heeft weten op te vangen en keren.

Al met al oogt het langere termijn beeld positief. Gebruik zwakte of spring mee boven €23,50. De verwachting luidt namelijk dat het langere beeld aangeeft dat de koers uiteindelijk onderweg is richting €25,95. En ook voor dat niveau geldt dat het slechts een ijkpunt is. De eerste zin van deze update is niet voor niets gekozen.

Laat een reactie achter