Inspelen op koersdaling McDonald’s

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s maakt deel uit van de Dow Jones Industrial-index en is met tickersymbol MCD aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd en op de aandelen worden opties verhandeld.

McDonald’s

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:

– Marktkapitalisatie: $126 miljard.

– Omzet: $24,4 miljard.

– Dividendrendement: 2,4%.

– Koers/winst-verhouding (forward): 22,5.

– PEG (koers/winst/groei)-ratio: 3,07.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.

Forse overwaardering

Het aandeel is sinds 1 januari ruim 25% gestegen, waardoor de waardering aanzienlijk is opgelopen. Op 25 juli komt McDonald’s voorbeurs met de cijfers en naar onze mening is de koers veel te ver op de muziek vooruitgelopen. Het aandeel is stukgelopen op de weerstand rond $157 en we denken dat het aandeel wel weer kan gaan afslanken. Er is voldoende ruimte om te dalen.

Toelichting:
We zien neerwaarts potentieel in de Amerikaanse hamburgerketen McDonald’s (tickersymbool MCD). Het aandeel is aanzienlijk opgelopen richting de $157. MC Donald’s rapporteert 25 juli voorbeurs de kwartaalcijfers. We vinden de forse stijging overdreven en de vola van onder de 20 laag. We spelen in op een daling met een gekochte augustus putspread. Huidige koers MCD: $153.89.

Huidige positie:
Geen.

Transactie: 

We kopen (Open Buy): 1 MCD AUG18 145 Put @ $0,70 (betalen).
We verkopen (Open Sell): 1 MCD AUG18 135 Put @ $0,20 (ontvangen).

Nieuwe positie:
Long: 1 MCD AUG18  145 Put.
Short: 1 MCD AUG18 135 Put.

Beperkte investering: we hebben voor deze putspread $50 betaald die $500 waard kan worden betaald. Dit bedrag verliezen we als MCD op expiratie boven de $145 noteert.

Break even niveau ligt op: $145-$0,50 = $144,50. Op dit punt wordt er geen verlies en geen winst behaald.

Maximale winst bedraagt: ($145-$135-$0,50)*100= $950, oftewel een rendement van 1900% op de investering. De maximale winst wordt bereikt als het aandeel op expiratie (de derde vrijdag van augustus) $135 of lager noteert.

Waarom een put spread?
De putspread die we hebben opgezet, is een zogenaamde ‘debit spread’. Bij deze spread hebben we een premie betaald van $50.

Het idee is om met een kleine positie in te spelen op een verwachte koersdaling, waarbij het (procentuele) winstpotentieel zeer groot is. In het geval van de put spread op MCD: met een investering van $50 kan er een winst worden behaald van $950 wat wij een mooie winst/verlies-verhouding vinden. Na de cijfers kunnen we eventueel de balans opmaken.Kortom, met slechts een kleine investering heeft u al neerwaartse bescherming en de kans op winst is aanzienlijk groter dan dat u zou meedoen met de Staatsloterij.

Laat een reactie achter