TradeIdee: WoltersKluwer Long Put

Wolters Kluwer is met tickersymbol WKL aan de Amsterdamse effecten- en optiebeurs genoteerd.

Fundamentele analyse Wolters Kluwer:

Wolters Kluwer is een internationaal opererend uitgeversconcern en is actief op het gebied van of Legal & Regulatory, Tax & Accounting, Health en Financial & Compliance Services. De onderneming is aanwezig in meer dan meer dan 40 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika. Wolters Kluwer houdt het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn.
Op woensdag 2 november geeft Wolters Kluwer een ‘trading update’ betreffende de resultaten van de eerste negen maanden van 2016. Meer informatie vindt u op de corporate website van Wolters Kluwer: http://wolterskluwer.com/investors

WoltersKluwer (002)

WoltersKluwer consolideert sinds juli in een trading range van circa €1,50 en heeft onlangs een lagere top gevormd rond €38,40. Er werd op onlangs een ‘death cross’-verkoopsignaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar rond €38 kruisten. Een tweede verkoopsignaal zal worden gegeven zodra de koers aan de onderkant van de Ichimoku Cloud (= hier de rode wolk) uitbreekt. Dat signaal zal echter pas onder de €37 worden gegeven. Een koers onder de Kumo (oftewel Cloud) geeft een ‘bearish’ sentiment aan. Onderstaand leggen we een gekochte (long) november putspread uit: een beperkt winstpotentieel versus een beperkt risico.

Steun- en weerstandsniveaus

 

Eerste weerstand: €38,40.

Tweede weerstand: €38,68.
Eerste steun: €36,99.
Tweede steun: €35,50.

Short aandelen Wolters Kluwer
Stel dat u 100 aandelen Wolters Kluwer short gaat op €37,50 en dus inspeelt op een koersdaling, dan ziet de winst/verlies-grafiek van 100 short aandelen Wolters Kluwer er als volgt uit:
short wolterskluwer (002)

Wat is een gekochte put (long put)?

De koper van de putoptie heeft het recht (maar niet de verplichting) om een vastgestelde hoeveelheid van een onderliggende waarde te verkopen, tegen een vooraf vastgestelde prijs en binnen een bepaalde periode.

Voorbeeld gekochte (long) putoptie op Wolters Kluwer
Stel dat u sec (dus zonder aandelen in bezit) 1 put Wolters Kluwer koopt met afloopdatum de derde week van november met uitoefenprijs €38 en u betaalt voor dit verkooprecht €1,35. per contract, dan ziet de winst/verlies-grafiek er als volgt uit:

Long 1 WKL NOV 38 Put @ €1,35:
gekochte put WKL (002)

De grafiek van een gekochte put (zie bovenstaande figuur) toont aan dat de winst ongelimiteerd is bij een koersdaling, zij het dat een aandeel tot maximaal nul kan dalen. De winst bedraagt dan 100 maal de uitoefenprijs minus de betaalde premie. De gekochte put optie levert geld op zodra Wolters Kluwer onder de uitoefenprijs van €38 noteert, maar daarin moet wel de betaalde premie ad €1,35 worden verrekend.
Het maximale verlies op deze gekochte put optie bij een expiratiekoers van €38 of hoger bedraagt maximaal €1,35*100 = €135 per contract.

Het break-even-point, vanwaar de grens van verlies naar winst wordt gemarkeerd, ligt op €38 – €1,35 = €36,65.

Bij een koersdaling vanaf €36,65 loopt de winst op met €100 per euro daling van Wolters Kluwer. Dus op een koers van bijvoorbeeld €30 op expiratie in november heeft u een winst van €665 (38-30-1,35)*100.
Inspelen op koersdaling met put optie
Zo ziet u dat u met opties alle kanten op kunt, afhankelijk van uw visie. Met een beperkte investering en dus een beperkt risico, kunt u inspelen op een koersdaling. U hoeft een optie overigens niet tot het einde van de looptijd te houden, maar u kunt iedere beursdag altijd uw optie sluiten, mocht uw visie opeens verandert.

tradeidee

 

Laat een reactie achter