TradeIdee Unibail-Rodamco: Stop je geld in Stenen

TradeIdee heeft weer een nieuw Idee voor je. Ditmaal kijken we naar stenen. Om wat meer specifiek te zijn, we kijken naar stenen in winkelcentra en kantoorgebouwen. We kijken er niet alleen naar, nee we gaan ze ook kopen. En dat doen we via Unibail Rodamco.

Unibail-Rodamco

Al dagen/weken is de AEX bezig met een ware opmars en weet sinds vorige week zelfs de hoogste koersen voor 2017 scherper te zetten. Dat niet alle aandelen uit de index bijdragen aan dit succes blijkt uit de bovenstaande afgedrukte grafiek. De grafiek laat het koersverloop van Unibail-Rodamco zien. Kijken we naar het laatste stukje aan de rechterkant dan zien we daling. Terwijl de AEX in dezelfde periode juist stijging liet zien. Maar zet je stoel nu eens drie meter van je scherm af en bekijk nu eens de gehele afgedrukte grafiek. Kijk, dan wordt het beeld ineens heel anders. Dan zie je toch ineens wat aanwijzingen dat Unibail-Rodamco de opgelopen achterstand t.o.v. de Amsterdamse hoofdgraadmeter kan gaan inlopen. Vandaar dat TradeIdee komt met dit TradeIdee Long.

Wordt het koersverloop vanaf de laagste punten van 2009 bekeken dan kan worden gesteld dat sprake is van een langere termijn stijgende trendmatige beweging. Zoals je ongetwijfeld weet betekent dit niet dat de koers iedere dag alleen maar kan stijgen. Nee, een trend bestaat uit perioden van stijging en van daling. Als de stijging steeds resulteert in een hogere top en de daling steeds tot stilstand komt boven het vorige dieptepunt, dan is sprake van een trendmatige beweging omhoog. De ingetekende diagonaal stijgende lijn onder het verloop sinds 2009 duidt de situatie dat bij Unibail-Rodamco sprake is van zo’n langere termijn stijgende beweging. Beweeg je ogen maar eens van links naar rechts over het scherm en je zult merken dat je pupillen omhoog draaien. De zwakke koersontwikkeling sinds de top van begin 2015 kunnen we in het licht van de hierboven geduide langere termijn beweging dus kenmerken als een periode van verzwakking waarin de koers op zoek is naar wederom een langere termijn hogere bodem. En het ziet er naar uit dat deze gevonden is!

De oplopende trendlijn sinds 2009 heeft vorige week de verkoopdruk weten op te vangen. Daarnaast verloopt de correctieve beweging sinds 2015 ook netjes binnen een trendkanaal. Deze is uiteraard dalend, anders zou er geen sprake zijn van een correctie. Maar vorige week is Unibail-Rodamco weer aangekomen bij de onderkant, of zo je wilt steunlijn, van dit kanaal. Sinds de top van 2105 is gebleken dat iedere keer als de steunlijn wordt aangetikt de koers van Unibail-Rodamco opveert. Ook nu zien we weer de eerste stappen van zo’n beweging.

Nemen we de RSI mee in de analyse dan zien we dat deze netjes boven de OS-lijn is blijven noteren sinds 2015. De objectieve indicator geeft dus ook aan dat vooralsnog slechts sprake is geweest van een correctieve ontwikkeling binnen de langere termijn trend. Wordt naar het rechter-stukje van de indicator gekeken dan valt op dat de RSI op het niveau van haar vorige bodem staat. Na het aantikken van dit niveau eind 2016 zette Unibail-Rodamco destijds inderdaad weer een beweging in naar de bovenkant van het correctieve trendkanaal. De verwachting luidt dat zij dat nu opnieuw gaat doen. Een van de stellingen van TA luidt namelijk dat de geschiedenis de neiging heeft zich te herhalen.

Dus bij TradeIdee dachten we, wij doen mee!

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
 Goldman Sachs Turbo Long Unibail-Rodamco 167
Contraire visie
 Goldman Sachs Turbo Short Unibail-Rodamco 247

Laat een reactie achter