TradeIdee Turbo Short BAM

TradeIdee Turbo Short BAM

Sinds mei 2010 handelt BAM onder of op het EUR 5 niveau. Brexit heeft de aandeelhouder getrakteerd op een flinke daling, maar die werd al snel ingelopen en inmiddels staat het aandeel weer te pielen rond de belangrijke EUR 5 lijn. Wat nu?

Soft Brexit

Nu May het heeft verpest, is de kans op een soft Brexit toegenomen. Dit zou positief moeten zijn voor BAM, want het behaalt bijna een derde van zijn omzet uit het VK. Het pond, echter, blijft roet in het eten gooien. De toegenomen onzekerheid heeft de valuta van de eilandbewoners geen goed gedaan.

Odey

Een hedge fondsmanager die de krach van 2008 goed zag EN op de bodem weer long ging was Crispin Odey. Deze fondsmanager werd vroeger door onze Sassen en Erem bediend en is bij beide een favoriet. De man staat bekend om zijn uitgesproken mening en is bereid daar flink op in te zetten. In 2016 en 2017 heeft hem dat een aardige pak rammel bezorgd. Afgelopen maand heeft hij dan weer goed gescoord en hij blijft waarschuwen (en nu raden wij u aan om in een stevige stoel te gaan zitten vooraleer verder te lezen) dat Engelse aandelen met wel 80 procent gaan dalen. Mocht dat gebeuren, dan zit BAM met the baked pears, so to speak.

Real estate

De vastgoedmarkt in het VK is sinds Brexit aan het afkoelen. Het is nog niet zo erg als sommigen u willen doen geloven, maar de trend is niet meer up, up and up. Het zwakke pond zal ook voor een flinke stijging in inflatie zorgen, terwijl lonen niet mee stijgen. Gecombineerd met de opwaartse invloed op de rente, zal dit de vastgoedmarkt geen goed doen. Dit is iets wat in 2017 en vooral in 2018 duidelijk te zien zou moeten zijn. Voor bouwers zoals BAM zal het effect dan nog later te zien zijn, door de doorlooptijd van het orderboek (werk dat nu in uitvoering is, is maanden zo niet jaren geleden binnengehaald; dus een zwakke markt nu zien we pas in 2018/2019 terug in de cijfers). Markten kijken echter vooruit, dus als de neergaande trend wordt bevestigd, dan zijn de turnips cooked, so to speak.

Bammen met die bammen

Al met al genoeg argumentatie aanwezig voor een short. De lezers die vinden dat het ergste allang achter de rug is en of dat de activiteiten van BAM elders genoeg compensatie zullen bieden, zullen zich meer kunnen vinden in de contraire positie in de tabel hieronder.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs BAM Turbo Short 5.45
Contraire visie
Goldman Sachs BAM Turbo Long 3.68

Laat een reactie achter