TradeIdee: Turbo Long Royal Dutch Shell

TradeIdee: Turbo Long Royal Dutch Shell

De redactie van TradeIdee heeft weer een berg professionele research afgestroopt om de beste ideeën van de analisten aan u te mogen voorschotelen. Vandaag viel ons oog op research van SocGen. Het betreft een overzicht van wat zij voor 2017 verwachten.

Zo zien zij volgend jaar een stijging voor aandelenbeurzen. Dit komt door een hogere groei, hogere inflatie en meer M&A en aandeleninkoopprogramma’s.

Sectorrotatie

De rotatie die net gaande is, uit Growth/high duration naar Value zal zich in 2017 voortzetten. Hierdoor komen verschillende sectoren in beeld, waaronder olie & gas. Het mag dan ook niet verbazen dat de Franse zakenbank warme gevoelens krijgt van ons mooie Royal Dutch Shell.

Royaal bij Royal

Met een verbeterende economie, die verder gestimuleerd wordt door overheidbestedingen (denk aan infra), kan de vraag naar olie dus een steun in de rug krijgen. Door het recente OPEC akkoord, ligt er een redelijke bodem onder de oliekoers, is de verwachting. Zolang olie boven de USD 50 blijft noteren, dan loopt het investeringsprogramma bij Royal Dutch Shell geen gevaar. De derde kwartaal cijfers waren goed te noemen en het management liet duidelijk zien dat hun gekozen strategie een goede kans van slagen heeft. Met de focus op de kasstroom en het afbetalen van schulden, zit het bedrijf op het juiste spoor. Met een dividendrendement van ongeveer 7 procent, kan de belegger de nieuwe Wiebes vermogenstaks nog betalen ook!

Dividendrisico

Maar die 7 procent is natuurlijk overdreven met een reden: de markt verwacht dat Royal Dutch het dividend zal moeten verlagen. Maar het punt is dat dit al ingeprijsd is, want anders stond het dividendrendement niet zo hoog. Na een dividendreductie, zal het dividendrendement nog steeds behoorlijk zijn.

Conclusie

Met de sectorrotatie naar Value en de specifieke omstandigheden waarin Royal Dutch Shell zich bevindt, mag het geen verrassing heten dat dit bedrijf op de Premium lijst staat bij SocGen (vrij vertaald: Kopuh kopuh kopuh!).  De upside is beperkt, iets van 13%, maar solide volgens SocGen.

De TradeIdee redactie heeft op bovengenoemde opinie van SocGen het volgende TradeIdee geformuleerd zodat, als de mening van de analist klopt, er een resultaat geboekt kan worden van ongeveer 60 procent:

 

 

 

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
 Goldman Sachs: Royal Dutch Shell Turbo Long 20.44
Contrair
 Goldman Sachs: Royal Dutch Shell Turbo Short 31.69

Laat een reactie achter