TradeIdee: Turbo Long Nikkei, Yusko’s “Curve it like Kuroda” trade

Tradeidee: Turbo Long Nikkei, Yusko’s “Curve it like Kuroda” trade

Gisteren hebben wij Mark Yusko besproken van Morgan Creek Capital Management. Zijn maandbericht wat in het dagelijks leven doorgaat als een boek, zit vol leuke ideeën. Gisteren de long EUR/USD (klik hier) en vandaag long Nikkei.

Adempauze

Het vierde kwartaal van 2016 was een mooie voor de Nikkei investeerder gezien de stijging van 15%. Het eerste kwartaal van 2017 kon echter niet saaier verlopen. Yuko ziet dit als een adempauze op weg naar de 22.000 in de Nikkei. Dat betekent dat hij iets van 13% denkt te kunnen pakken op deze long.

BoJ

De reden om Bullish op Japan te zijn, is voor Yuko de vaststelling dat het beleid van Kuroda weer de elementen heeft van een opwaartse spiraal; elke uitspraak en/of zet levert de gewenste uitwerking op, waardoor het steeds meer handelaren aantrekt om te volgen, waardoor het effect nog verder versterkt wordt en zo verder. Dit is een soort spiegelbeeld van begin vorig jaar, waar het één en ander misging op dit gebied.

Kuroda

Het is dus zaak dat de centrale bank president de yen verder verzwakt (richting 130 op de USD). Dit lijkt hem gestaag te lukken en de koers van 100 lijkt definitief achter ons. De Nikkei gaat dus in de pas lopen en doorstijgen naar 22.000. Nu is dit al een mooie upside van 13 procent, maar via een Goldman Sachs Turbo met een hefboom van 3,2 is het verwachte rendement ongeveer 41 procent. Zie de details in de tabel hieronder. De mensen die tegen de stroom in willen zwemmen, die zullen warmere gevoelens krijgen van de positie in het vakje “contrair”.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
 Goldman Sachs Nikkei 225 Future Turbo Long 14330
Lange termijn
Contraire visie
 Goldman Sachs Nikkei 225 Future Turbo Short 24290

Laat een reactie achter