TradeIdee: Turbo Long EUR/GBP

TradeIdee: Turbo Long EUR/GBP

Door de misrekening van Premier May, liggen haar Brexitplannen in duigen. Nu is het plan dat zij een deal sluit met de Ierse DUP partij (soort SGP) om zo toch een meerderheid in het Lager Huis te hebben (zie ook deze column van onze Sassen hierover: klik hier). Maar de kans dat er binnen haar partij een oorlog uitbreekt is groot. Twijfel en dus risico’s nemen toe, waardoor het pond onder druk zal blijven liggen.

This ship May sink

Binnen de Conservatieven,  rukt men bloed. De positie van May staat bij velen ter discussie en aan ambitieuze politici geen gebrek natuurlijk. Als de berichten kloppen (zoals Bloomberg ze meldt), dan zou May nu voor een afgezwakte Brexit variant gaan, waarin het VK toch onderdeel blijft van de interne markt. De meeste Brexit supporters binnen haar partij zullen hier zeer boos over zijn, terwijl de Remainers zullen vinden dat het niet ver genoeg gaat. May zit dus klem en het is maar de vraag of ze deze ogenschijnlijk onmogelijke puzzel kan leggen.

Inflatie

Het pond heeft al flink moeten inleveren en dit gaat zich wreken in de inflatiecijfers. Dit komt omdat het VK veel importeert (met name voedsel), waardoor de inkoopsprijzen voor veel goederen oplopen (cost push inlfatie). Deze hogere inkoopsprijzen worden nu steeds meer doorgerekend aan de consument, waardoor de inflatie zal oplopen. Dit terwijl in de eurozone de inflatie juist zal afnemen (met name door lagere olieprijzen).

Down with the pound

De verkiezingspuinhoop en de verwachte oplopende verschil in inflatie wijzen naar een verdere verzwakking van het Britse pond. Onderstaande tabel staat de keuze van de redactie om hier op in te spelen. De contrarians die denken dat alles al is ingeprijsd of dat dit een storm in een glas water is, zullen meer gecharmeerd zijn van de contraire positie in deze tabel.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs EUR/GBP Turbo Long 0.715
Contraire visie
Goldman Sachs EUR/GBP Turbo Short 1.061

Laat een reactie achter