TradeIdee: TRUMP DUMP de Dow!!

TradeIdee: TRUMP DUMP de Dow!!

Het net lijkt zich te sluiten rond Donald Trump. Geruchten dat hij en/of zijn team contacten hebben gehad met de Russen ten tijde van de verkiezingen doen al een tijdje de ronde. Inmiddels hebben verschillende bronnen zich al gemeld. Zoals wij van Trump gewend zijn, sust hij de boel niet. In plaats daarvan ontsloeg hij het hoofd van de FBI die belast was met het onderzoek over Russische inmenging. U begrijpt dat dit er niet goed ingaat bij de pers. Nu is dat niet zo verrassend, gezien de al vijandige relatie tussen de media en Trump, maar de markten laten zich nu ook niet onberoerd.

Impeachment

Het geruchtencircuit draait nu op volle toeren in Washington en het woord impeachment is zelfs al in de mond genomen door een Republikein; dat de Democraten Trump willen afzetten, dat was al bekend natuurlijk. Punt is dat ze nu steeds meer ammunitie krijgen. De dreigtweets van Trump aan o.a. het adres van de voormalig FBI directeur is dus koren op de molen van deze mensen en iets wat zelfs zijn supporters de keel uit begint te hangen.

Markten

De steeds donker wordende wolken boven Trump, creëert grote onzekerheid bij beleggers, waardoor de afwaardering is begonnen. Dit was te zien in aandelen, obligaties en valuta (de Amerikaanse dollar kreeg rake klappen versus bijvoorbeeld de euro). Vraag is nu of het een storm in een glas water is of dat dit het begin van het einde van Trump is. Nog een onzekerheid is geopolitiek van aard: de huidige situatie geeft Trump nog meer reden om Noord Korea aan te vallen. Iets, zonder het morele aspect van een dergelijke aanval  te bespreken, wat markten flink lager kunnen zetten.

Tradeidee

De redactie bij TradeIdee denkt in ieder geval dat het tweede scenario een iets grotere kans heeft dan het eerste. Of het in een rechte lijn zal gaan, valt te betwijfelen, maar de trend van Trump is richting de exit. Vandaar dat we voor de Trump Dump scenario gaan. De storm in glas water aanhangers zullen zich dan meer kunnen vinden in de contraire posities in de tabel hieronder.

Er zijn wel  vele manieren om dit te spelen, USD, S&P500, Dow, Nasdaq, VIX, Goud, Trump winners en losers sinds aantreden respectievelijk verkopen en kopen, en zo verder. We houden het hier simpel en gaan voor Trump Dump in de Dow.

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
 Goldman Sachs Dow Jones Turbo Short 25110
Lange Termijn
Contrair
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Long 15810

Eén reactie op “TradeIdee: TRUMP DUMP de Dow!!”

  1. jan says:

    Storm in een glas water.

Laat een reactie achter