TradeIdee TakeAway.com: Bittere Nasmaak

Dat was gisteren even schrikken voor beleggers in Takeaway.com. Tegen het einde van de dag dook de koers als de spreekwoordelijke plumpudding in elkaar. Vandaag verloopt de koersontwikkeling niet veel beter. De reden?

Het volgende hoofdstuk in de overnamestrijd om het Britse Just Eat. Tegenstander in de strijd is Prosus. Deze laatste stond een week geleden al centraal in de rubriek TradeIdeeën van TradeIdee. Beide partijen hebben in de achterliggende weken al een aantal keer een bijgestelde bieding uitgebracht, maar zeggen na de verhoging van gisteren dat dit het wel is. Oftewel, hun final offer.

Eindconclusie is dat Prosus meer biedt dan Takeaway.com. Een gelopen race zou je denken. Toch valt dat nog te bezien, want: Cash is niet altijd King.

Vandaag verscheen het volgende bericht: Leiding Just Eat houdt voorkeur voor Takeaway.com. Tel daarbij op dat je vanaf aanstaande maandag ook nog eens je vertrouwde BigMac gewoon thuis op de bank kunt eten.

Waar beweging is, zijn kansen. Wat denk jij? Lukt het de leiding van Just Eat om voor 10 januari 2020 haar aandeelhouders te overtuigen, of denk je juist dat Prosus er met de hoofdprijs vandoor gaat?

Kies je voor Takeaway.com, kies dan voor onderstaande Trader Long. Denk jij juist dat het Prosus wordt, pik dan onderstaande Trader Short op of kijk nog even bij het TradeIdee Prosus.

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Takeaway.com Trader Long 63,42 ISIN:NL0013841851
Contraire visie
Takeaway.com Trader Short 90.47 ISIN:NL0013471238

Laat een reactie achter