TradeIdee Societe Generale: Salut!

Geïnspireerd door het gisteren gepresenteerde TradeIdee Aegon zijn we voor jou op zoek gegaan naar het antwoord op de vraag of meer fondsen uit de financiële sector een vergelijkbaar positief beeld laten zien. Uiteraard ken je het spreekwoord over de zwaluw en de zomer. Maar als nu een blijkt dat er meer zwaluwen te vinden zijn, dan wordt het gisteren gepresenteerde idee alleen maar sterker. Althans dat is de gedachte.

In onze zoektocht zijn we gestuit op Societe Generale. In het koersverloop van deze grootheid is het proces van een vergelijkbaar koerspatroon al een paar stappen verder gevorderd. Sterker, de recente zwakte vormt het afrondende proces van het patroon. Het credo voor de komende weken lijkt: All Aboard!

Societe Generale WeekGrafiek

Bijgesloten uiteraard weer de grafiek van de Franse financial. Bij Aegon is gewezen op de verwachting dat de koers in de komende weken/maanden kan gaan bouwen aan een rechter-schouder. Bij Societe Generale is deze schouder reeds gevormd. Vandaag dat drie halve cirkels zijn ingetekend. De licht dalende aangebrachte lijn is de neklijn. Tezamen vormen zij het omgekeerde Hoofd Schouder patroon.

Zoals valt te zien is deze neklijn inmiddels overwonnen. Toen dat gebeurde noteerde de leidende indicator een duidelijke notering boven haar signaallijn. Een belangrijke ondersteuning voor de gedachte dat het koerspatroon succesvol zal zijn. Een tweede ondersteuning van het succesvol zijn ligt in het gegeven dat in de laatste weken netjes een terugtest op de doorbroken neklijn heeft plaatsgevonden. De theorie stelt dat deze lijn nu als steun moet gaan fungeren. En exact dat is gebeurd. En opnieuw liet de RSI in dit proces van zich spreken. De oude toppen uit 2016 hebben in de achterliggende weken/maanden namelijk als steun opgetreden. Het gegeven dat de indicator zich in de bovenste regionen van haar bewegingsruimte ophoudt is een sterk teken.

Wat opvalt is dat het patroon lang de tijd heeft genomen om te worden gevormd. De afgebeelde grafiek omslaat het proces dat al vanaf 2009 aan de gang is. De verwachting luidt dan ook dat Societe Generale aan de vooravond staat van een langere termijn stijgende beweging. Het ijkpunt dat op basis van het koerspatroon kan worden afgegeven ligt rond de €80,00. Over een ondersteunende zwaluw gesproken!

Uiteraard zal de verwachte beweging met vallen en opstaan gepaard gaan. De beweging kan dan ook in deelbewegingen worden opgedeeld. Het eerste richtpunt wordt daarom “bescheiden” gezet op de bovenkant van het trendkanaal waarbinnen de koers zich al sinds de doorbraak van de neklijn eind 2016 voortbeweegt. Deze lijn noteert momenteel €57,50. Salut!

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
 Goldman Sachs Societe Generale Turbo Long 31,43
Contraire visie
 Goldman Sachs Societe Generale Turbo Short 57.00

Eén reactie op “TradeIdee Societe Generale: Salut!”

  1. Wil Trieling says:

    Societe Generale: Stijgen!

Laat een reactie achter