TradeIdee: Short S&P500 op rente-beurswijsheid

TradeIdee:  short S&P 500 op rente-beurswijsheid

Er is een gezegde op Wall Street dat gaat als volgt: 3 steps and a tumble. Wat ze hier mee bedoelen is dat na de derde rentestap van de Fed, de markt vaak een duikeling maakt. Marty Zweig heeft deze beurswijsheid populair gemaakt en niet zonder reden.

In de 11 keer dat dit gebeurde, heeft de S&P500 slechter gepresteerd 1 a 12 maanden na de laatste verhoging. In 6 gevallen betrof het een markttop (1955, 1965, 1968, 1973, 1980, 1999) met maar 1 uitzondering: 2004 (toen continueerde de rally nog 3 jaar).

Vraag is nu of het weer 2004 is of dat we hier wellicht te maken hebben met een top. Gezien de toenemende contoverse omtrent Trump, de voortdurende problemen omtrent schulden in Italië en Griekenland, de spanningen rond Brexit en het feit dat op bijna alle waarderingsmaatstaven de S&P erg hoog inde boom ziet (zie bijvoorbeeld de price to sales met dank aan Dhr Blokland van Robeco hieronder),

price to sales snp500 blokland maart 2017

En de achterblijvende productiviteitsgroei in de VS (die bepaalt uiteindelijk de verdienkracht om de schulden te betalen)(zie hieronder), is het sowieso niet zo’n vreemde gedachte om short te gaan.

us productivity growth blokland

De redactie heeft daarom de volgende posities uitgekozen ter uwer overpeinzing:

 

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
Goldman Sachs S&P 500 Turbo Short 2764
Contrair
Goldman Sachs S&P 500 Turbo Long 1898
 

Laat een reactie achter