Tradeidee: short Bund

Tradeidee: Short Bund

De uitslag van de eerste verkiezingsronde in Frankrijk zijn binnen en de markten zijn verheugd. Le Pen heeft het afgelegd tegen Macron en in de tweede ronde, 7 mei, dan is de verwachting dat Macron het dubbele aantal stemmen haal dan Le Pen. Een Trump/Brexit moment lijkt hiermee afgewend en dat is o.a. te merken aan de aandelenmarkten. Maar de verwachtingen van experts omtrent het ECB beleid zou wel eens een domper kunnen zijn.

ECB zal draaien

Vele experts verwachten namelijk dat na de tweede ronde in Frankrijk, de ECB zal laten blijken dat het sneller wil stoppen met de bijzondere maatregelen die zij heeft getroffen. Opkoopprogramma’s, rentestanden en dergelijke zullen dan worden afgeknepen, wat een domper zou kunnen vormen voor de aandelenmarkten.

Aandelen nog niet buiten adem

Echter, met het gevoel dat risk on the way to go is, kunnen aandelen nog wel even doorkachelen. Daarom kan een belegger de mening van deze experts beter uitspelen via de bunds. De verwachting is dat de rente op de Duitse staatsobligaties zal gaan oplopen. Vandaag is dat ook duidelijk te zien in de Bund futures.

Positie kiezen

Mochten de experts gelijk hebben, dan zit er nog meer in het vat. Voor beleggers die deze mening delen, heeft de redactie de volgende (zie hieronder) short Bund positie uitgezocht. Mochten er contrarians zijn die denken dat dit allang is ingeprijsd, die kunnen dan de suggestie bekijken in het vakje contrair.

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
Goldman Sachs Bund Future Turbo Short 177.7
Contrair
Goldman Sachs Bund Future Trader Long 144.08

Laat een reactie achter