TradeIdee: short Banco Santander: “Banken gaan teleurstellen”

TradeIdee: short Banco Santander

De bankensector in de eurozne heeft een mooi herstel laten zien vanaf de lows. De Trump rally heeft ook veel goed gedaan, maar sommige institutionele beleggers vinden het nu welletjes en dat de banken te ver voor de muziek zijn uitgelopen.

Grote beleggers haken af

Een manager bij de Schroders is deze mening toegedaan. Hij blijft nog overwogen banken, maar maakt daar wel een schifting in. Daar komen we later op terug, want wij als redactie willen eerst de zorgen aan bod laten komen die deze groep beleggers hebben aangaande onze eurobanken.

Voor de muziek

De STOXX 600 bank index is sinds de verkiezing van Trump met 19% gestegen. Het hele idee van de reflation trade heeft haar sporen al achtergelaten. Echter, echte zetten van Trump op economisch gebied blijven nog uit, terwijl veel van zijn extreme punten al zijn bijgesteld. Dit zou dus kunnen betekenen dat de Trump reflation trade te veel heeft ingecalculeerd en dat de fondsen die het hardst zijn gelopen een pas op de plaats zullen moeten maken.

Bewijs moet nu geleverd worden

Verder breekt het cijferseizoen nu aan en zullen de banken met goede cijfers moeten komen om de opgelopen koersen te kunnen rechtvaardigen. En dat zal niet ieder bank lukken, denkt de man bij Schroders. Hij maakt daarom uitdrukkelijk de keuze om in banken te beleggen die in een geconcentreerde markt opereren waar marges nog verbeterd kunnen worden. Daarom prefereert hij banken uit Zweden, Nederland en België en ziet hij neerwaarts risico voor banken uit Spanje, het VK en Italië.

De redactie is daarom tot de volgende positie (en contra positie) gekomen en denkt daarmee een rendement van 25% op korte termijn te kunnen behalen:

 

 

 

 

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Goldman Sachs Banco Santander Turbo Short 6.15
Lange Termijn
Contrair
Goldman Sachs Banco Santander Turbo Long 4.97

Laat een reactie achter