TradeIdee: Short Amerikaanse staatsobligaties

Tradeidee: Short Amerikaanse staatsobligaties

De grote bondkoning Gundlach liet weer van zich horen vandaag op Bloomberg. Een teleurstellende Franse obligatieveiling, trok de gehele obligatiemarkt onderuit, zowel in Europa als in de VS. Volgens Gundlach is de pijn nog maar net begonnen. Check ook deze column over de EURO 10yr Yield overigens.

Obligatiemarkt kraakt

Jeffrey Gundlach is een miljardair die zijn vermogen bij elkaar heeft verdiend met het handelen in obligaties. De beste man staat niet bekend om zijn zachte meningen en roept al een tijdje dat het mis zal gaan in de obligatiemarkt. Met de bewegingen die we vandaag hebben gezien, komen of zijn bepaalde technische niveaus (zie hieronder de 30 jaars) bereikt en dat doet veel mensen twijfelen.

Beleggers hebben dubbel pijn

Veel beleggers hebben lang lopende obligaties gekocht en zitten long aandelen, volgens macrobelegger Peter Tchir. Deze mensen krijgen nu dus klappen van twee kanten. Dit heeft sommigen er toe aangezet om mee te verkopen, maar gezien de grote posities die in het verleden zijn ingenomen aan de long-zijde (zie afbeelding hieronder), kan er nog veel meer verkoopdruk aankomen.

Klap omlaag nog niet voorbij

Gundlach zelf denkt dat de 10 jaars Treasury naar de 3% gaat tegen het einde van het jaar (vandaag 2,39%). Dit is gestoeld op de verwachting dat de Fed met een derde renteverhoging zal komen en wellicht de balans gaat afbouwen, terwijl ook de ECB zinspeelt op het einde van haar inkoopprogramma.

Place your bets

Vraag is nu of dit een test is van de technische niveaus, waarop de trend weer wordt bevestigd, of dat het hek van de dam is en alle longs gillend op de verkoopknop blijven drukken. Gundlach verwacht dat laatste en daar is het TradeIdee dan ook op gebaseerd. De belegger die denkt dat Gundlach zich aanstelt, zal zich beter kunnen vinden in de contraire positie.

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs T-Note Future Turbo Short 139.87
Contraire visie
Goldman Sachs T-Note Future Turbo Long 108.67

Laat een reactie achter