TradeIdee SBM-Offshore: Raak voor een Knaak!

Het zijn momenteel roerige tijden op de financiële markten. Veel beweging. Maar onrust biedt veelal ook kansen! Voor de belegger met een wat grotere risico-acceptatie heeft TradeIdee haar oog laten vallen op SBM-Offshore.

SBM-Offshore- WeekGrafiek

SBM-Offshore is de laatste maanden/weken veelvuldig in het nieuws. Nu luidt de stelling  natuurlijk: “het maakt niet uit hoe ze over je praten, als ze maar over je praten”, maar in het geval van SBM-Offshore vallen natuurlijk wel vaak termen als corruptie, omkoping, belangenverstrengeling en ga zo maar door. Of de hiervoor geponeerde stelling dan nog steeds op gaat is niet helemaal zeker.

Het meest recente nieuws over omkoping en het nemen van voorzieningen heeft de koers van het aandeel opnieuw een stevige knauw gegeven. Een blik op de bijgeleverde grafiek laat zien dat vorige week een groot neerwaarts koershiaat is ontstaan. Maar bestudering van de grafiek levert ook een tweede inzicht op.

Worden twee horizontale lijnen ingetekend dan valt op dat SBM-Offshore al sinds het laatste kwartaal van 2016 op en neer hobbelt tussen ongeveer €13,00 en €15,70. Het laatste nieuws, en uiteraard de algehele stemming op de financiële markten van het moment, heeft de koers teruggezet van bovenkant naar onderkant. Nu stelt de theorie dat de geschiedenis de neiging heeft zich te herhalen. Zoals hiervoor beschreven is het huidige koersritme er eentje van op en neer tussen de twee blauwe lijnen waarbij de koers van SBM-Offshore op dit moment bij de onderste lijn noteert. Als de theorie klopt zou nu dus weer een stijging richting de bovenkant van de horizontale bandbreedte moeten komen. Dat impliceert een stijging richting €15,70. Gegeven de huidige koers dus een “knaak” potentieel.

De kans van slagen van dit scenario wordt vergroot als een blik op de RSI wordt geworpen. Zoals in de grafiek valt te zien laat de indicator al maanden geen OB-notering of OS-notering aftekenen. Een objectieve ondersteuning van de stelling dat in de koersontwikkeling sprake is van een zijwaarts patroon. Daarnaast noteert de RSI weer rond de niveaus van de vorige bodems van 2017. Al met al dus een interessante uitgangspositie. Wel wordt afgesloten met de herhaling dat dit TradeIdee alleen is weggelegd voor de belegger met een wat kortere tijdshorizon en een grotere risico-acceptatie. Want bij het volgende schandaal in de kranten kan het plaatje natuurlijk zomaar veranderen.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
 Goldman Sachs SBM-Offshore Turbo Long €11,06
Contraire visie
 Goldman Sachs SBM-Offshore Turbo Short €16,17

Laat een reactie achter