TradeIdee Randstad: Opnieuw Koppie Krauw, Shorten Nauw

Op 28 juli 2017 bracht TradeIdee je het TradeIdee Short Randstad. Vandaag opnieuw!  De huidige stand van zaken geeft namelijk alle aanleiding om aan te nemen dat het succes van het TradeIdee van een paar maanden geleden vatbaar is voor herhaling.

Randstad-WeekGrafiek

Eerder deze week greep Kepler Cheuvreux in in haar advisering. De koopaanbeveling op Randstad ging terug naar houden. De redactie van TradeIdee begrijpt de stap van de analist. Helemaal als het huidige koersbeeld vergeleken wordt met het beeld zoals zich dat liet aftekenen bij het eerste TradeIdee Short uit Juli.

De huidige laatste week van September staat voor de AEX en een groot aantal fondsen binnen deze index in het teken van het doorbreken van cruciale weerstanden. Heel anders verloopt het echter met Randstad. Net als in Juli staat ook nu weer een horizontale lijn op €52,00 ingetekend in de bijgeleverde grafiek. En wat blijkt, opnieuw fungeert deze lijn als natuurlijk stootkussen voor het koersverloop. Deze ontwikkeling komt overigens niet geheel als verrassing. De ingetekende lijn kan namelijk gezien worden als de neklijn van een dubbel-top patroon. De ingetekende twee halve cirkels duiden dit patroon. Nu stelt de theorie dat dit patroon aan het einde van een stijging duidt op een trendomkeer. Inderdaad liep de koers van Randstad voorafgaande aan het patroon vanaf grofweg halverwege 2016 redelijk omhoog.

Een ander stukje theorie stelt dat na een doorbraak van een belangrijke trendlijn veelal een terugtest op de lijn plaatsvindt. Deze ontwikkeling kent de bijnaam UPG, oftewel Uitbraak, Pullback en GO! Het deze week opnieuw aantikken en wegzakken van de ingetekende horizontale lijn kan in dit proces dus als de gebruikelijke tweede stap, oftewel de Pullback, worden gezien. Wordt de blik verschoven naar de indicator dan valt op dat exact hetzelfde proces momenteel in de RSI plaatsvindt. Bij het testen van steun rond €52,00 in april van dit jaar werd in de indicator een bodem gezet (=zie de twee respectievelijk groene pijlen). Toen de koers van de uitzender door de horizontale lijn zakte, gleed ook de RSI onder haar vorige bodem. En inderdaad, nu Randstad weer flirt met €52.00 is de indicator ook weer terug bij het niveau van de oude bodem (=zie de twee respectievelijke rode pijlen).

In de koersgrafiek loopt een indicator mee. Een dual gemiddelde lijnen indicator. De theorie stelt dat als de korte gemiddelde lijn (=groene lijn) boven de lange gemiddelde lijn (=rode lijn) noteert, sprake is van een stijgende trend. Draaien de lijnen dan is sprake van een omgekeerde situatie, oftewel een dalende trendmatige ontwikkeling. De ingetekende rode cirkel duidt de situatie dat de indicator twee weken geleden, inderdaad bij het opnieuw aantikken van de zone €52,00, een cross heeft laten zien. Groen noteert nu onder rood.

De optelsom van al de hierboven aangehaalde aanwijzingen geven TradeIdee aanleiding om opnieuw een TradeIdee Short uit te geven. Het eerste richtpunt kan bepaald worden aan de hand van het dubbel-top patroon. De berekening van dit koerspatroon komt uit rond €46.00. TradeIdee heeft gekozen voor het terugkopen van exact dezelfde turbo als afgelopen juli aangegeven. Voor de contraire visie moet echter wel uitgekeken worden naar een andere turbo. De turbo welke in juli werd aangedragen is namelijk in de tussenliggende tijd uitgestopt. Exact zoals dat dient te gebeuren bij de contraire visie. Nogmaals, het idee van juli was een succes. Een succes dat nu voor herhaling vatbaar lijkt.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
 Goldman Sachs Randstad Turbo Short 59.15
Contraire visie
 Goldman Sachs Randstad Turbo Long 47,59

2 reacties op “TradeIdee Randstad: Opnieuw Koppie Krauw, Shorten Nauw”

  1. dennishoscan says:

    Randstad is uitgebroken? 53.85 had nog kunnen toppen..

  2. a.hogemann says:

    Is er nu geen sprake van een valse uitbraak? Inmiddels 53,61, geen tijd voor een update?

Laat een reactie achter