TradeIdee: Long EUR/USD, Yusko’s King Dollar’s last stand trade

Tradeidee: Long EUR/USD, Yusko’s King Dollar’s last stand trade

De redactie van Tradeidee heeft zich met 40C door een kwartaalbericht maar liefst 89 pagina’s geworsteld. Ondanks de lengte en de ebarmelijke omstandigheden, was het een plezierige bezigheid; het betrof namelijk de kennis en kunde van Mark Yusko van Morgan Creek Capital Management. Het zat vol met pareltjes en ware diamantjes, maar ook met stellingen die binnen de redactie tot verbaal rollenbollen heeft geleid. Gelukkig hoeven wij vandaag alleen de mening van Yusko weer te geven en die is niet mals. Echter, de meeste van zijn ideeën betreft a la baisse, maar nog niet nu (pas in augustus waarschijnlijk). Zijn visie op de dollar en de euro, echter, is ready to go.

Populisme overwonnen

Yusko stelt dat de onzekerheden door een ontketend populisme (en dus nationalisme en protectionisme) nu voorbij zijn omdat de populistische partijen hebben verloren. Klopt natuurlijk niet helemaal, want het aantal kiezers dat op dergelijke partijen stemde is toegenomen, maar regeringstechnisch wel. In Nederland laat de gevestigde orde de PVV niet eens to bij het koffieapparaat en in Frankrijk is het winner takes all waardoor de Macron, leider van een soort Franse D66, het nu voor het zeggen heeft. Althans, als ook de parlementsverkiezingen voorbij zijn (polls geven aan dat Macron meerderheid gaat halen). In Duitsland heeft Merkel het VK en Trump vaarwel gezegd en Macron omarmd (zie deze column van onze Sassen: klik hier). Tevens heeft Merkel de SPD in een lokale verkiezing alle hoeken van de kamer laten zien.

EU all the way

Kortom, de EU is geheel back on track en kan de zo door haar begeerde sprong voorwaarts maken. Beleggers zullen daardoor, volgens Yusko, hun break-up risicopremie laten varen, waardoor het continent een enorme geldstroom tegemoet kan zien. Gekoppeld met steeds meer bewijs dat Trump zijn Trifecta program (Regulatory Reform, Tax Reform en Fiscal Spending) niet echt van de grond krijgt (waardoor de enorme koerssprongen op de Amerikaanse beurzen als voorbarig bestempeld zullen gaan worden) is de verwachting dat beleggers zich zullen afkeren van de VS ten faveure van Europa. De euro zal hierdoor versus de dollar blijven stijgen. Yusko noemt zijn aanname dan ook King Dollar’s last stand. Hierop heeft de redactie de volgende posities uitgekozen (de anti Yusko’s zullen zich dus eerder vinden in de contraire positie in de tabel hieronder)*:

*hefboom is hoger dan normaal, maar dat heeft te maken met de veel beperktere bewegingen in de onderliggende waarde

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
 Goldman Sachs EUR/USD Turbo Long 1.055
Contraire visie
 Goldman Sachs EUR/USD Turbo Short 1.187

Laat een reactie achter