TradeIdee: Long EURO STOXX 50

TradeIdee: Long EURO STOXX 50

De redactie kreeg weer wat berichten onder de neus die wij met u wilden delen. Zo heeft Citi nu de Europese aandelen van Neutraal naar Kopen gezet.

Redenen

De schaduw die boven de Europese beurzen hing, was die van politieke onzekerheid. Maar de verkiezingen in Nederland en de polls in Duitsland laten zien dat er van euro/EU exits geen sprake zal zijn. Ook Frankrijk zal binnenboord blijven, ondanks dat Le Pen het zo goed doet in de peilingen. De reden hiervoor is dat geen van de kandidaten een absolute meerderheid zal behalen en er dus een tweede verkiezingsronde zal worden gehouden tussen de populairste twee kandidaten. In deze tweede ronde zal Le Pen het naar verwachting af gaan leggen, waardoor ook in Frankrijk de EU trein vrolijk door kan denderen. Dit is iets wat al eens eerder is aangekaart door onze Sassen in een van zijn Toestand In De Wereld video’s (klik hier).

Fundamentals

De waarderingen zijn relatief bescheiden volgens Citi en het economisch sentiment is duidelijk aan het verbeteren. Verder verwacht de zakenbank dat de rentes laag zullen blijven en dat de aandelenmarkten daar blijvend van kunnen profiteren. Sparen is en blijft geen optie en dus zouden aandeleninvesteerders daar de vruchten van kunnen plukken.

Winstpotentieel van 32%

De upside voor de STOXX 600 is een bescheiden 8 procent, maar met de juiste Turbo/Trader kan dat mooi vermenigvuldigd worden. Redactie gaat voor een nog bescheiden hefboom van rond de 4, waardoor het verwachte rendement (gebaseerd op de verwachting van de Citi analisten) ongeveer 32 procent. Hieronder treft u de keuze (en contraire keuze) die de redactie heeft gemaakt in dezen:

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
Goldman Sachs EURO STOXX 50 Trader Long 2615.84
Contrair
Goldman Sachs EURO STOXX 50 Trader Short 4308.84

Laat een reactie achter