TradeIdee Brent-Olie: May I have your votes Please

De Opec is bijeen in Wenen. Twee dagen is weer gediscussieerd over productieplafonds. De piketpaaltjes voor 2020 zijn geslagen. Maar wat heeft het besluit voor invloed op de prijs van Brent?

Het behoeft geen toelichting dat de producerende landen graag hogere prijzen zien. Maar hoe diep moet er dan gesneden worden in de olieproductie en wat voor effect heeft een bepaalde “cut” op de olieprijs. Brian Sullivan van CNBC Business News zet de drie mogelijke scenario’s even voor je op een rijtje.

Kort samengevat komt de prijs van brent bij twee van de drie mogelijke uitkomsten onder druk te liggen. De gedachte aan $56.00 en lager klinkt overigens ook al enige maanden door in de WeekAftrap van TradeIdee.  Maar ja er is altijd de mogelijkheid dat er overeenstemming wordt bereikt over het diep terugschroeven van de output.

In dat geval ziet Sullivan de prijs juist stijgen. Wat denk jij dat er met de brentkoers gaat gebeuren? Het maken van afspraken betekent overigens niet dat de leden van Opec zich ook daadwerkelijk aan de afspraken houden. Vraag dat maar aan Saudi Arabië.

Denk je dat het genomen besluit geen indruk maakt? Kies dan onderstaande Turbo Short. Of geloof je juist dat het genomen besluit de koers in opwaartse richting in beweging zet? Kies dan de optie Turbo Long. Succes!

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
BRT 1FEB20 Turbo Short 73,78 ISIN:NL0013397755
Contraire visie
BRT 1FEB20 Turbo Long 53.89 ISIN:NL0013794936

Laat een reactie achter