TradeIdee ArcelorMittal: Is de bodem gezet?

Thema’s 2019

Het einde van 2019 komt in zicht. Terugkijkend op het achterliggende beleggersjaar kan gesteld worden dat een aantal grote thema’s beleggers en markten in hun greep heeft gehouden. Uiteraard was/is daar Brexit. Nu de laatste dagen van 2019 naderen, nadert ook langzaam de ontknopping van dit schouwspel. Na het zoveelste gehonoreerde verzoek tot uitstel door het vaste land mogen de eilanders  halverwege december naar de stembus om eindelijk een doorbraak in dit inmiddels kilometers dikke dossierstuk te forceren. Een ander thema was/is het beleid van de ECB. Inmiddels is Super-Mario vervangen door mevrouw Lagarde maar deze wissel is tot nu tot nog geen onverdeelde overwinning voor Nederland. Nog voordat mevrouw Lagarde officieel in dienst trad als de nieuwe voorzitter van de ECB had Nederland al haar eeste snaauw te pakken . Mocht meneer Knot daarnaast gehoopt hebben dat met een nieuwe voorziter ook een nieuwe wind door de ECB toren in Frankfurt zou gaan waaien, dan zal hij deze verwachting naar haar eeste officiële speech van vandaag waarschijnlijk snel hebben bijgesteld.

Maar deze thema’s stonden natuurlijk in de schaduw van de man die met een simpele tweet de finaciële markten in ongebreidelde euforie kon brengen of juist in diep mineur liet wegzakken: Yes we have a deal, no we do not have a deal. We are close to a deal, no we are not close to a deal. There will be a deal, no there will be no deal. News, fake news.: https://twitter.com/realDonaldTrump

Handelsconflict

Vele bedrijven hebben in het achterliggende jaar de nadelige invloed van het handelsconflict tussen Amerika en China op de aandelenkoers ervaren. Hier in Nederland is dat o.a. ArcelorMittal. Met nog ruim een handelsmaand te gaan noteert dit fonds een goede 20 procent onder de koerswaarde van eind 2018. Wordt deze ontwikkeling afgezet tegen de sterke koersstappen van de AEX in 2019 dan luidt de conclusie dat ArcelorMittal een duidelijke achterblijver is. Nu bestaat er een economische theorie die stelt dat het profijtelijk kan zijn om te beleggen in achterblijvers. Reden voor TradeIdee om te raden te gaan bij twee analisten om uit te zoeken hoe zij momenteel tegen ArcelorMittal aankijken.

Fundamenteel

Nico Ingberg, niet de minste want winnaar van de Gouden Stier 2017 voor beste beleggingsexpert, ziet in de recent gepubliceerde cijfers aanknopingspunten om positief te worden. Hij voorziet dat de Chinezen minder staal zullen gaan dumpen op de Europese en Amerikaanse markten. Dit omdat de economische activiteit in China zelf weer op gang komt. ArcelorMittal kan van deze ontwikkeling profiteren. Rond 13 tot 14 euro ligt volgens Nico een bodem in de koersvorming. Over de afloop van het handelsakkoord tussen China en Amerika stelt hij: “Het ziet er goed uit!”. Zijn eindconclusie luidt dat volgend jaar een heel mooi jaar kan worden voor ArcelorMittal.

Technisch

Geert-Jan Nikken, technische analist en onder meer vaste waarde op TradeIdee, heeft de grafiek van ArcelorMittal bekeken en stelt dat momenteel sprake is van een groot omgekeerd Hoofd Schouder patroon. Aan het einde van een daling duidt dit patroon volgens hem veelal op een trendomkeer. Daarnaast ziet hij dat MA20 sinds kort boven MA50 noteert. Een technische indicatie dat de onderliggende trend positief aan het draaien is. Wel voorziet hij rond 17.75 wat weerstand. Maar met een huidige stand van 15.00 op de borden levert dat toch een procentueel aardige mogelijkheid op.

Zowel vanuit een fundamentele als vanuit een technische invalshoek lijkt ArcelorMittal momenteel dus kansen te bieden. Wat doe jij? In onderstaande tabel reikt TradeIdee suggesties voor je aan.

 

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
ArcelorMittal GS Turbo Long 11.72 ArcelorMittal GS Turbo Long 11.72
Contraire visie
ArcelorMittal GS Turbo Short 18,30 ArcelorMittal GS Turbo Short 18,30

Laat een reactie achter