Tradeidee: Amerikaanse rente gaat doorknallen dus Turbo Short T-Notes.

Tradeidee: Amerikaanse rente gaat doorknallen dus Turbo Short T-Notes.

De redactie heeft weer lekker lopen rollebollen met het nieuws. Dat de Amerikaanse rente flink is opgelopen, moge duidelijk zijn (zie hieronder). Echter, er zijn marktvorsers die stellen dat dit nog maar het begin is. De redenen hiervoor zullen wij in dit Tradeidee aandragen tezamen met een geschikte Turbo positie.

Buitenlandse kopers draaien

Er is wat verschil tussen de 2 jaars en 10 jaars papier, maar trend technisch is het duidelijk dat buitenlandse kopers het wat laten afweten (zie hieronder).

Mega aanbod in aantocht

Punt is echter dat er een tsunami aan obligaties moeten worden uitgegeven voor de rest van het jaar, namelijk USD 770 miljard. Dat is 60% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Tel daarbij op dat de Fed sneller haar balans gaat afbouwen (gaat naar USD 50 miljard per maand), dan is het netto aanbod van Treasuries dus enorm groot (+/- USD 900 miljard). Voor 2019 wordt het helemaal mooi, want dan moet er USD 1.2 biljoen worden opgehaald (en dit is als er geen tegenvallers in het budget zijn). Sommige marktvorsers maken zich dan ook zorgen over of de Amerikaanse investeerders zoveel aanbod kunnen absorberen. Mocht dat niet het geval zijn (redelijke aanname) en mochten de buitenlandse kopers niet warm lopen, dan gaan die rentes dus flink verder omhoog.

Fed blijft Hawkish

Dan zijn er nog de economische omstandigheden in de VS. De werkloosheid is nu naar een record gedaald van 3,7% en er komt nog een tweede belastingverlaging aan. Powell van de Fed heeft al gehint dat hij niet alleen naar inflatie kijkt maar ook naar de werkloosheid, dus de verwachting is nu steeds meer dat hij vrolijk door zal gaan met het verhogen van de rente. Normaal gezien zou het effect hiervan over de hele curve, buitenlandse kopers moeten aantrekken, maar de hedgingkosten op de USD zijn dermate hoog dat het voor buitenlandse investeerders nog steeds niet echt aantrekkelijk is om Treasuries te kopen. Rentes moet flink hoger en hedgingkosten van de USD moeten dan niet meelopen, voordat er vanaf het buitenland soelaas komt.

Het idee

Al met al zijn er aardig wat stemmen die zeggen dat de rentestijging nog maar het begin is, vandaar de Short op de T-notes. Voor die beleggers die denken dat er andere factoren zijn die een dempend effect zullen hebben (de verkiezingen in de VS, oplossen handelsoorlog, goedkopere olie, etc.), die zullen wellicht meer voelen voor de contraire positie.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs T-Note Future Turbo Short 128.06
Contraire visie
Goldman Sachs T-Note Future Turbo Long 106.17

Geef een reactie