TradeIdee Aegon: Dat wordt heel mooi!

Een van de aandelen welke vandaag de aandacht trekt is Aegon. Aandacht in de positieve zin van het woord. Reden is dat de verzekeraar de verkoop van een deel van zijn verzekeringsactiviteiten in de Verenigde Staten heeft afgerond. Aan herverzekeraar Wilton Re om precies te zijn. De teneur van de berichtgeving is even een andere dan de berichten die gisteren nog voorbij schoten over de nieuws-wire. Toen luidde het nieuws juist dat Aegon haar klanten onvoldoende geïnformeerd heeft over de kosten van beleggingen en de hoogte van overlijdensrisicopremies. Klanten van Aegon zijn vijftien jaar lang onvoldoende voorgelicht. De recente fundamentele berichten over Aegon zijn voor TradeIdee aanleiding om ook de technische meetlat eens langs het aandeel te halen. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de koersontwikkeling van vandaag kan weleens het startschot blijken te zijn van iets heel moois. Lees verder, dan vertellen we je hoe we tot die conclusie komen.

Aegon-WeekGrafiek

Bijgesloten de grafiek van Aegon. In de grafiek zijn wat hulplijnen aangebracht die het verhalen ondersteunen en verduidelijken. Eerder deze week is een TradeIdee op Ahold uitgebracht. De reden waarom in de titel van dat TradeIdee het woord LappenMand is gebruikt ligt in een koerspatroon dat in de grafiek van onze grootgrutter is te ontdekken. Aegon heeft de potentie om in de komende weken aan eenzelfde patroon te werken. Alleen dan de omgekeerde variant. Dus wat voor Ahold slecht is, kan voor Aegon juist wel eens goed uitpakken. Inderdaad dus omgekeerd.

Je ziet twee halve cirkels en een horizontale lijn. Deze vormen de bouwstenen van wat uiteindelijk een groot Hoofd-Schouder patroon kan blijken te zijn. Uitdrukkelijk is gekozen voor het woordje “kan”, want je weet dat een patroon pas een patroon is als het volledig gevormd is. De kans is echter aanzienlijk dat Aegon in de komende weken verder bouwt aan het patroon. En de eerste stap om het bouwwerk te vervolmaken is op zich al reden om door te lezen.

Het feit dat de lijn over de toppen van 2016 en 2017 horizontaal loopt, betekent dat het patroon van lagere toppen en lagere bodems, zoals zich dat vanaf begin 2015 tot midden 216 liet zien, is doorbroken. In de achterliggende weken is de koersdaling in Aegon, welke weer opnieuw werd ingezet vanaf halverwege maart, tot stilstand gekomen. De plek waarop een halt is toegeroepen is interessant. Wordt namelijk een fibo-grid getrokken over het laagste punt van juli vorig jaar tot aan maart dit jaar dan zal je zien dat het laagste punt van de afgelopen weken rond het tweede, oftewel 50 procent, reactiepunt van de voorafgaande stijging ligt. Het ingetekende vraagteken duidt de vraag of hier niet de eerst hogere bodem sinds de stijging van midden 2016 komt te liggen. De kenner weet immers dat fibo-niveaus de neiging hebben om als draaipunt te fungeren.

De kans dat de stijging van vandaag het startpunt vormt voor een nieuwe stijging terug naar de aangebrachte horizontale lijn wordt vergroot door de ontwikkeling van de indicator. De RSI draaide lang in de onderste helft van haar bandbreedte zoals is ingetekend. Deze ontwikkeling ging gepaard met een dalend verloop van de aandelenkoers. Inmiddels is de indicator in staat om juist in de bovenste helft van haar bewegingsruimte te noteren. De RSI laat op dit moment een bodem zien halverwege haar bandbreedte. Ruim boven de OS-lijn! Vanuit de Range Rule theorie een belangrijk gegeven.

Op basis van de huidige bouwstenen mag worden aangenomen dat Aegon in de komende weken gaat opveren naar €5,40. Vanaf de huidige koers al een procentueel interessante beweging. De verwachte beweging hoeft in 2017 niet al te haperen bij de horizontale lijn. Het doorbreken van de lijn geeft juist weer nieuwe impulsen en momentum. Bij deze dus de belofte van TradeIdee aan jou dat als blijkt dat Aegon in de komende weken boven €5,40 uitstijgt, je van ons een update op dit TradeIdee ontvangt. Wil je die update in je mailbox ontvangen? Stuur een mail naar info@tradeidee.nl met de slogan: Aegon, kom maar op man! Je mist dan niets.

Hieronder een manier hoe je in kunt spelen op de verwachte beweging van Aegon. Geloof je niet in Aegon? Dat kan. Kies dan voor de contraire variant van het TradeIdee. Succes!

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
 Goldman Sachs Aegon Turbo Long 2.91
Contraire visie
 Goldman Sachs Aegon Turbo Short 5,61

3 reacties op “TradeIdee Aegon: Dat wordt heel mooi!”

 1. Wil Trieling says:

  Aegon, kom maar op man!

 2. Wim Giesen says:

  ok aegon kom maar op man.

  mvg

 3. Rob says:

  Aegon, kom maar op man!

Laat een reactie achter