TradeIdee: ABN-AMRO PYMWYMI!

Het huidige cijferseizoen nadert haar einde. De grote namen zijn geweest. Langzaam maar zeker kan het stof dat is opgewaaid door het openen van de boeken weer gaan liggen. TradeIdee heeft gekeken om te kijken of na de cijfers nieuwe inzichten zijn ontvangen.

Het oog is gevallen op ABN-AMRO. Voor de lezers van de rubriek “Voor de Cijfers” komt dit TradeIdee natuurlijk niet als verrassing. Want een belangrijke stelling luidt: Put Your Money Where Your Mouth Is, oftewel PYMWYMI!

ABN-AMRO WeekGrafiek

Bovenstaand de bijgewerkte week-grafiek van onze financial. Hieronder de eerder deze week geplaatste “Voor de Cijfers ABN-AMRO”:

De onderliggende trend voor ABNAMRO is positief. Een blik op de bijgeleverde grafiek maakt dit gelijk duidelijk. Dat betekent echter geenszins dat de koers van deze financial morgen ook gelijk met euro’s door omhoog moet schieten. In de grafiek zijn een aantal hulplijnen aangebracht.

De twee diagonaal dalende lijnen duiden een consolidatie/continuatiepatroon welke ABNAMRO een aantal weken geleden succesvol heeft verlaten. De recent gezette hogere top past prima in het plaatje van achtereenvolgende hogere toppen en hogere bodems welke sinds het dieptepunt van Juli 2016 duidelijk zichtbaar zijn. Dus, zoals reeds opgemerkt, de onderliggende beweging is stijgende.

Nu wil de theorie echter dat doorbraken veelal nog een keer getest worden. De vaste lezer van TradeIdee herkent in deze opmerking het stappenplan van UPG. De verzwakking van de laatste dagen moet dan ook in dit licht bekeken worden. Probleem is echter dat het einde van de terugtest, of de P, echter nog niet in zicht hoeft te zijn. De oude weerstandlijn ligt immers nog een stukje van de huidige koersniveaus af en noteert momenteel net iets onder €25,00.

Naast het oude patroon staat over de laatste opwaartse leg ook een fibo-grid getekend. Het tweede niveau van dit grid noteert rond €24,74. Een bevestiging dat bij koersen net onder €25,00 naar alle waarschijnlijkheid kopers staan te wachten. Dat betekent dus concreet dat als de cijfers morgen in eerste instantie niet goed vallen bij leggers de daling naar koersen tot €24,74 gezien moeten worden als instap-gelegenheid. De langere termijn trend is immers positief en een stapje terug mag dan ook gezien worden als de normale volgende zoektocht naar een hogere bodem. Een trend bestaat nu immers niet alleen maar uit toppen. Er moet tussendoor ook af en toe een bodem worden gezet. Op basis van extrapolatie verschijnt een lagere termijn richtpunt rond €29,75.

Kopen op zwakte dus! :

Wordt het daadwerkelijke koersverloop van ABN-AMRO in de achterliggende dagen onder de loep genomen dan blijkt dat het neergelegde stappenplan en het daadwerkelijk bewandelde stappenplan vrij nauwkeurig op elkaar aansluiten. Dat betekent dat de slotconclusie van de column in praktijk mag worden gebracht. Zie hier het TradeIdee Long ABN-AMRO!

 

 

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
 Goldman Sachs Turbo Long ABN-AMRO  €12,93
Contraire visie
 Goldman Sachs Turbo Short ABN-AMRO €26,90

Laat een reactie achter