TradeIdee Aalberts Industries: Meeliften

Het langere plaatje van Aalberts oogt goed. Een blik op onderstaande langere grafiek laat zien dat al jarenlang sprake is van een stijgende beweging. De grafiek start immers linksonder en noteert momenteel redelijk rechtsboven. In jargon, een stijgende trendmatige beweing.  Dat het niet altijd feest is, blijkt uit het koersverloop van 2018.

Het voordeel van een langere grafiek is dat dit soort ontwikkelingen in het juiste perspectief geplaatst kunnen worden. Want wat blijkt? De daling is begin 2019 precies een halt toegeroepen op de oorspronkelijke stijgende trendlijn onder de beweging vanaf 2012. Dat niet alleen! Het laagste punt van begin dit jaar ligt ook vrij nauwkeurig op de tweede reactielijn van de voorafgaande beweging. Reden om aan te nemen dat de daling van 2018 slechts een correctie is geweest binnen het langere termijn patroon van stijgen.

De koersontwikkeling gedurende 2019 ondersteunt deze gedachte. Inmiddels laat Aalberts in 2019 namelijk weer een beeld zien van achtereenvolgende hogere bodems en hogere toppen. Daarnaast is twee maanden geleden de MA20 weer boven MA50 geklommen. Zie cirkel.

De week-grafiek geeft aanleiding om te stellen: Trend is Trend. Wat stelt de dag-grafiek?

Aalberts WeekGrafiek

Aalberts-WeekGrafiek

In de daggrafiek is duidelijk de stijging sinds de start van dit jaar te zien. Het hierboven aangehaalde patroon van hogere toppen en hogere bodems. Binnen het beeld van 2019 speelt de zone net boven €35.00 een belangrijke rol. Op dit niveau staat dan ook een horizontale lijn getrokken.

De koersdruk van de afgelopen weken heeft Aalberts weer richting de horizontale lijn geduwd. Binnen het beeld van juni moet deze stap echter gezien worden als zoektocht naar een volgende hogere bodem.

Deze gedachte wordt onderstreept door de RSI. De indicator laat al enkele maanden een ontwikkelng binnen een Bull Market Range zien en is daarnaast dit jaar al een aantal keer duidelijk boven OB geklommen. Tel daarbij op dat rond €35.00 ook een fibo-reactielijn van de voorafgaande stijging ligt en de visie is gerechtvaardigd dat de recente daling slechts reactief van aard is en als zodanig dus kansen biedt.

De dag-grafiek geeft aanleiding om vast te houden aan het patroon van stijgen sinds begin 2019. Dit betekent dat de koers van Aalberts, uiteraard met vallen en opstaan, mee kan liften op de onderliggende trendmatige instelling van beleggers.

De eerste stap is een nieuwe hoogste koers voor 2019. Het langere plaatje geeft aanleiding om weer een stijging naar €45.00 te verwachten. Let wel, niet in een rechte streep natuurlijk!

Aalberts-DagGrafiek

Aalberts-DagGrafiek

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Aalberts Industries Turbo Long ISIN NL0013612955 
Contraire visie
Aalberst Industries Turbo Short ISIN NL0013424674

Laat een reactie achter