Short Siemens met een Put Spread

Siemens

Siemens

Het Duitse technologieconcern Siemens herstelde van februari tot eind april fors en ging hard op weg naar de top van december vorig jaar rond €99. De rally strandde onlangs bij €97 waarbij een lagere top is gevormd. Voor onze portefeuille hebben we onlangs een neerwaartse bescherming gezocht door een put spread te kopen op Siemens. Een eerste verkoopsignaal kregen we al rond €96. Daarbij werd een ‘death cross’-signaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn en de Kinjun Sen-lijn elkaar kruisten. Een tweede verkoopsignaal werd gegeven doordat de koers aan de onderkant van de Ichimoku Cloud (= hier de groene wolk) uitbrak.
De koers noteert op uurbasis onder de Ichimoku Cloud die nu weerstand biedt tussen de €91,50 en €93. Een koers onder de cloud geeft een ‘bearish’ sentiment aan. Steun kunnen we allereerst vinden rond €87,77. Wij zien wel dalingspotentieel richting de €87 in de komende weken. Onderstaand leggen we de opgezette put spread uit en geven daarbij aan wat het potentiële rendement bedraagt en waar de risico’s liggen.
Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €91,50.
Tweede weerstand: €93.
Eerste steun: €87,77.
Tweede steun: €86.

Wat is een Put Spread?
Bij een put spread gaat u een directionele trade aan met de visie dat een aandeel gaat dalen. We kochten in het geval van Siemens een juni 94 put (verkooprecht) en schreven een juni 90 put (afnameplicht).

Put Spread op Siemens

put
Grafiekwaarden kunt u als euro’s lezen.

Optie Trade:
Koop : 1 SIE JUN Put 94 @ €2,28
Verkoop (schrijf): 1 SIE JUN Put 90 @ €1,28
Deze trade is opgezet bij een koers van €96,65 en staat inmiddels op een winst van ruim €100 oftewel 100%.

Op basis van bovenstaande trade betaalden we €2,28 en ontvingen €1,28: dus per saldo investeerden we 1*100= €100. Dit is het maximum wat we kunnen verliezen.

Het break-even-point bedraagt €94 minus de betaalde premie van €1 = €93. Onder €93 verdienen we op expiratie €100 per €1-daling tot €90.
De maximale winst bij een expiratiekoes van €90 of lager, bedraagt €300 zijnde: (€94 – €90) – de betaalde premie ad €1= €3 maal 100.

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Laat een reactie achter