Beste Nederlandse Vermogensbeheerder ziet Beiersdorf wel zitten. Met Turbo 50% mogelijk!

Beste Nederlandse Vermogensbeheerder ziet Beiersdorf wel zitten. Met Turbo 50% mogelijk!

Dit keer heeft de Tradeidee redactie niet ver hoeven kijken voor een Tradeidee te formuleren. Martine Hafkamp van Fintessa, publiceert namelijk vaak haar columns op onze site. Toen Beiersdorf met cijfers kwamen en het aandeel klappen kreeg, gaf zij de juiste call door te wijzen op de potentie. Sindsdien is het aandeel gestegen, maar er zit wel meer in het vat.

Koersval

Op 27 februari kwam Beiersdorf met haar jaarcijfers. Die waren prima in orde en kwamen netjes binnen op de door de analisten verwachtte niveaus. De omzet groeide autonoom met 5,4 procent naar 7,23 miljard euro en de nettowinst met 9,6 procent naar 756 miljoen euro. De winst per aandeel steeg met 10,1 procent naar 3,24 euro, wat niet slecht is voor een voor een aandeel dat nu alweer op EUR 87 staat. Maar de vooruitzichten die het bedrijf mededeelde, die vielen de analisten tegen, waardoor de koers een flinke dreun kreeg. Op die dag daalde de koers van EUR 90,90 naar 81,98 (en de volgende dag de low van  EUR 81,56), wat een k/w betekende van 25,3.

Uber solide

Nu is dat niet spotgoedkoop, maar het bedrijf is mega solide te noemen. Zo heeft Beiersdorf een netto cash positie van EUR 4,4 miljard, ruwweg 20% van haar marktkapitalisatie. Verder zit het in de defensieve sector van verzorgingsproducten, wat met de huidige donkere wolken boven de economie, wel eens een veilige haven voor beleggers kan betekenen. De allermooiste indicatie dat het nieuwe management gedegen is, is het feit dat nu de gehele sector met wat tegenwind te maken gaat krijgen zij besloten hebben om juist extra (EUR 70-80 miljoen) te investeren boven het normale niveau van EUR 250-350 miljoen. Waar iedereen juist de boel gaat afknijpen, doet het Beiersdorf management het juist anders door de basis voor toekomstige successen veilig te stellen. Dit is de reden dat de marges de komende tijd wat lager zullen zijn, maar het legt dus wel de basis voor betere marges (hoger dan 2018 dus) en volume ontwikkeling in de toekomst. De kosten gaan voor de baat uit, zoals iedere ondernemer weet.

Het idee

Het aandeel is deels van de koersklap herstelt; volledig herstel van die klap (en de aanloop daar naar toe) vindt pas op EUR 95 plaats. Een upside van een kleine 10 procent, die met een hefboom van ongeveer 5, opgehoogd zou moeten kunnen worden naar 50%. Mochten er beleggers zijn die bijvoorbeeld een verdere verslechtering van de marges en/of volumes verwachten, die zullen meer voelen voor de contraire positie in de tabel hieronder. Bonne chance!

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs Beiersdorf Turbo Long 74.94
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs Beiersdorf Turbo Short 97.03

Laat een reactie achter