Voor de Cijfers: Royal Dutch Shell/Koninklijke Olie

Morgen een zwaargewicht met cijfers. Het betreft Koninklijke Olie. Vandaag dus op TradeIdee “Voor de Cijfers”.

De cijfers van morgen komen op een uitermate interessant punt in de koersgrafiek. In lijn met de gehele markt heeft ook Koninklijke in februari en maart klappen gehad. Vanaf midden maart tot de eerste dagen van april heeft een krachtig herstel plaatsgevonden. Deze opleving heeft echter haar meerdere gevonden rondom de tweede, oftewel 50 procent, reactielijn op de hiervoor beschreven voorafgaande daling. In dit herstel is in de indicator een Negatieve Reversal gezet. Deze staat in het verloop van de indicator ingetekend en is nog steeds intact.

De nieuwe verkoopgolf vanaf begin april heeft geresulteerd in een hogere bodem en vanaf 21 april heeft de koers opnieuw de weg omhoog weten te vinden. De reden waarom opgemerkt is dat de cijfers van morgen op een interessant punt in de grafiek komen, heeft te maken met het feit dat de meest recente stijging de koers van Koninklijke op de bovenkant van de wolk heeft gebracht. Deze kan als weerstand fungeren. Weten de cijfers van morgen inderdaad niet te inspireren dan onstaat een interessant patroon in de koersgrafiek.

In de koersgrafiek van Koninklijke staan drie pijlen ingetekend. In combinatie met de ingetekende diagonale lijn onder de bodems van respectievelijk 30 maart en de reeds benoemde 21 april onstaan zo de contouren van een hoofd schouder patroon. Let wel, een patroon is pas een patroon als de triggerlijn is doorbroken. Deze noteert voor Koninklijke op 15.40. Vanaf de huidige koers ruim boven 17.00 op zich al een interessant eerste ijkpunt. Zakt de koers in de komende sessies onder 15.40 dan wordt het patroon actief en mag voor de komende weken ingezet worden op het opnieuw aantikken van de zone rondom 10.00.

Het scenario van het verder bouwen aan het koerspatroon staat of valt met de bovenkant van de wolk. Deze noteert rond 17.55. Wat als de koers op basis van de cijfers wel door dit niveau oploopt?

Dan nog steeds ligt de weg omhoog zwaar. De vorige top (lees= hoofd) zal dan waarschijnlijk roet in het eten gooien voor echt hogere koersen. Zoals bekend staat deze top op 18.60. De tweede reactielijn staat op 18.85. Dus boven 17.55 loopt Koninklijke zich waarschijnlijk vast in de zone 18.60/18.85.

Al met al oogt het beeld niet echt rooskleurig. Hoe het m et andere bedrijven zit lees je volgende week. Bijvoorbeeld Wolters Kluwer op dinsdag, Ahold Delhaize op woensdag en daarna Galapagos en ING op donderdag.

Koninklijke Olie

Eén reactie op “Voor de Cijfers: Royal Dutch Shell/Koninklijke Olie”

  1. Observator says:

    Wordt het niet eens tijd voor “Koninklijke Olie na de cijfers”?

Geef een antwoord