Voor de Cijfers: Ahold-Delhaize

Hamsteren! Morgen cijfers Ahold-Delhaize. Is het een goed idee om aandelen van onze grootgrutter te hamsteren? Voor de Cijfers geeft je het antwoord.

Schuif je stoel naar achteren en bekijk onderstaande gafiek. De conclusie luidt dat het beeld voor Ahold Delhaize al sinds het midden van 2018 min of meer zijwaarts is. De horizontale lijnen van de bandbreedte staan ingetekend en liggen op respectievelijk grofweg 24 en 18.50. Inderdaad een brede band, maar desalniettemin een zijwaarts patroon voor de lange termijn georiënteerde belegger onder ons.

De klap van februari/maart betekende voor Ahold Delhaize een duikeling van de bovenkant van de range naar de onderkant van de range. Sindsdien is de koers al weer aardig opgeveerd en bevindt zich een dag voor de cijfers in de bovenste helft van de hiervoor besproken band. Gegeven de huidige koers lijkt de verdere stijgingsruimte dus beperkt tot grofweg 7 procent. Maar mocht de koers, aangedreven door de cijfers, in de komende sessies inderdaad weer netjes doorstoten naar de bovenkant van de handelsbreedte dan lijkt het ditmaal toch anders te zijn.

Naast de twee horizontale lijnen staat ook een diagonaal oplopende lijn ingetekend. In combinatie met de twee aangebrachte groene pijlen en het vraagteken ontstaat de contour van een groot hoofd schouder patroon. Het vraagteken duidt de vraag of de koers momenteel niet bezig is met het zetten van de rechterschouder en of de cijfers van morgen niet het spreekwoordelijke zetje kunnen geven om dit proces te vervolgen/af te ronden.

De diagonale lijn noteert rond 23,40. De aandacht in de komende sessies dient dus uit te gaan naar dit niveau. Lukt het om op korte termijn door de ingetekende lijn te breken, dan wordt het aangehaalde koerspatroon actief en mag serieus rekening worden gehouden met het doorbreken van de horizontale weerstand rond 24.00. Op basis van het patroon kan dan zelfs een toekomstig richtpunt afgegeven worden rond 29.00. Tot waar mag de koers zakken om de hiervoor beschreven mogelijkheid niet in gevaar te brengen?

Een slotstand voor Alhold Delhaize onder 21.30 doet afbreuk aan de neergelegde mogelijkheid. Onder 21.30 moet rekening worden gehouden met een scenario dat Ahold Delhaize onveranderd doorkabbelt in de brede bandbreedte, waarbij dan opgemerkt dat zij relatief hoog in de zijwaartse range staat en de afstand tot de echte steun rond 18.50 aanzienlijk is.

Twee niveaus zijn voor morgen dus van belang. Deze zijn 23.40 en 21.30.

Later in de week komen ook Galapagos en ING nog met cijfers. Morgen op TradeIdee daarom de Voor de Cijfers voor deze twee namen.

Ahold Delhaize

Geef een antwoord