Voor de Cijfers: Wolters Kluwer

Deze week een drukke week aan het cijferfront. Morgen als eerste Wolters Kluwer. Vandaag dus alvast “Voor de Cijfers” op TradeIdee.

Net als de markt heeft ook Wolters Kluwer in februari en maart een stevige tik om de oren gekregen. Het herstel gedurende de laatste weken is sterk. Sterker dan de algehele markt daar Wolters Kluwer al weer bijna terug is bij de koersen waarop zij bij de start van dit handelsjaar handelde. De ingetekende lijn op 70.50 geeft de toppen van begin 2020 aan. Vraag is of de cijfers van morgen in de komende dagen het zetje kunnen geven om helemaal door te stoten naar deze getrokken lijn. Serieuze twijfels of dit gaat lukken zijn niet geheel onterecht.

Ondanks het recente sterke herstel heeft de klap van februari/maart wel schade aan de indicator aangebracht. Zoals valt te zien is een OS notering opgetreden. De eerste sinds lange tijd! Het herstel van de koers heeft ook de RSI weer omhooggetrokken, maar de indicator is bij lange na nog niet in de buurt van OB. Ondanks het sterke herstel van  de aandelenkoers. Het gevaar van een Negatieve Reversal ligt op de loer.

Wordt wat ingezoomd op de stappen van Wolters Kluwer in april dan valt op dat het opwaarts momentum duidelijk aan het opdrogen is. De stappen naar hogere niveaus verliepen in april moeizaam en net voor de cijfers laat Wolters Kluwer de laatste dagen een eerste terugslag zien in de koersontwikkeling.

De verwachting luidt dat de koers van Wolters Kluwer in de komende dagen opnieuw onder druk kan komen te liggen. Het achterblijven van de RSI en de nieuwe lagere top in de indicator geven voeding aan deze gedachte. Deze verwachting houdt stand zolang de koers niet door 69.00 schiet.

Het eerste richtpunt voor Wolters Kluwer komt te liggen op 60.50. Daaronder kan de koers in de komende weken nog eens ruim twee euro terugzakken naar de zone rond 58.00.

Later in de week komt ook Ahold Delhaize met cijfers. Lees ook dat verhaal.

Geef een antwoord