TradeIdee Unilever: Iemand een Raketje?

De financiële markten bewegen de laatste dagen tussen hoop en vrees. Wel of geen eindejaarsrally. Ze schieten omhoog, ze knallen omlaag. Ook in deze markten is TradeIdee uiteraard op zoek naar kansen. En we hebben er weer eentje voor je gevonden: Unilever!

Unilever-WeekGrafiek

In de eerste maanden was het natuurlijk vuurwerk in onze multinationale onderneming op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Er was een bod. Ze zeiden: nee dat willen we niet. En toen was het bod weer weg. Met het vertrek van het bod verdween ook de fantasie. Wordt een blik op de bijgeleverde grafiek geworpen dan blijkt dat het vanaf het tweede kwartaal van dit handelsjaar redelijk zijwaarts is in Unilever. En precies deze ontwikkeling vormt het uitgangspunt van dit TradeIdee Long.

In de grafiek staan de twee trendlijnen ingetekend die het koersverloop van de achterliggende maanden vangen. Een lijn rond €47,15 en eentje rond €51,50. Na de publicatie van de cijfers derde kwartaal is de koers teruggezakt van bovenkant range naar onderkant range. De RSI is in deze beweging afgedaald naar het midden van haar handelsruimte, maar noteert onveranderd in de Bull Market Range. In de achterliggende weken is de tweede gemiddelde lijn opgeklommen tot aan de onderkant van de trading-range en noteert op het moment van dit schrijven grofweg op het niveau van de aangebrachte onderkant van de bandbreedte. De optelsom van deze gegevens geeft aanleiding om aan te nemen dat Unilever haar beweging voortzet in het benoemde zijwaartse patroon.

Dat betekent concreet dat de verwachting luidt dat de koers weer kan opveren naar de weerstandzone ,hetgeen vanaf de huidige niveaus drie euro speelruimte indiceert. De redactie van TradeIdee speelt in op deze verwachting. Zie hier het TradeIdee Long!

 

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
 GoldmanSachs Turbo Long Unilever €34,90
Lange termijn
Contraire visie
 GoldmanSachs Turbo Short Unilever €52,80

Eén reactie op “TradeIdee Unilever: Iemand een Raketje?”

  1. Jurrian says:

    raketje is uit de lucht geschoten 🙁

Geef een reactie