Tradeidee: Commerzbank kan wel eens met goede cijfers komen: Turbo Long dus!

Tradeidee: Commerzbank kan wel eens met goede cijfers komen: Turbo Long dus!

Op 7 augustus komt Commerzbank met cijfers uit en die zouden wel eens mee kunnen vallen. Banken hebben het zwaar gehad de afgelopen maanden (zo niet jaren) door het ECB beleid en de populistische problemen in Italië. Maar goed nieuws kan onderweg zijn.

Wisten we al

Al de problemen in de eurozone, het gedoe omtrent een eventueel samengaan met Deutsche Bank en zo verder is al tijden bekend en dus ingeprijsd. Het gaat er nu om wat nog moet gaan komen. De marktvorsers lijken gematigd positief te zijn. De economie draait lekker door, probleemkredieten nemen af, reserves kunnen vrijvallen, en volumes van de meeste bankproducten kunnen wel eens hoger uit gaan vallen.

Deutsche

Deutsche Bank, de grote broer van Commerz, die heeft het nog moeilijker gehad, maar zelfs zij wisten te verrassen met goede cijfers. Over de grote plas waren de bank cijfers ook goed, alhoewel hier ook specifiek Amerikaanse redenen voor waren. Maar in het algeheel mag gesteld worden dat de omgeving voor banken aan het verbeteren is.

Trend zet door

Commerz wist te verrassen bij de eerste kwartaal cijfers en de verwachting dat ze dit weer zullen doen met hun tweede kwartaal cijfers in combinatie met de lage waardering (price/book van 0,38), zit er genoeg in de pot voor de belegger. De koers lijkt nu ook uit de neergaande trend te willen stappen. Early bird aanbieding dus!

Het idee

Het is dus een opportunistische call voor de spivver die wel een gokje durft te wagen. Voor die beleggers die denken dat de ellende voor de banken nog niet voorbij is, die zullen meer voelen voor de contraire positie (zie tabel hieronder).

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs Commerzbank Turbo Long 7.43
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs Commerzbank Turbo Short 9.39

Eén reactie op “Tradeidee: Commerzbank kan wel eens met goede cijfers komen: Turbo Long dus!”

  1. Senior81 says:

    dat was dus een verkeerde gok….hoe ziet de toekomst Van Commerzbank en nu uit ? Hebben jullie een nieuw idee voor een trade ?

Geef een reactie