TradeIdee LONG DOW: alle seinen op groen

Tradeidee LONG DOW alle seinen op groen

De redactie heeft haar rondje langs alle velden weer gedaan en ziet steeds meer research voorbij komen van strategisten die stellen dat de aandelenrally voortgezet zal worden. De DOW kan makkelijk naar 28.500 in 2018; iets wat met een Trader hefboom 5 leuk uit kan pakken.

Present company excluded

Dit geldt echter niet voor de Tech en andere groeiaandelen. Terwijl deze de basis vormden van de rally in 2017, is de verwachting dat ze in 2018 zullen achterblijven. De waarderingen van deze aandelen is al ultra hoog te noemen en het zijn allen crowded trades (iedereen en zijn moeder zit er inmiddels al in).

Synchroniciteit

Maar één van de redenen om groeiaandelen te mijden, is de rotatie die er plaats gaat vinden van growth naar value aandelen. Dit heeft te maken met de verbeterde wereldwijde economische vooruitzichten. Voor het eerst in een lange tijd, lijken de verschillende economische cycli in de wereld gesynchroniseerd te lopen, en de strategisten rekenen op de befaamde multiplier effecten.

Leuker kunnen ze het niet maken

Voor de VS geldt dan ook nog dat het belastingplan van Trump erg supportive zal zijn voor value aandelen. Het plan heeft inmiddels de eerste horde al genomen en ondanks het verlies van een senator bij de Republikeinen, wordt er door de strategisten op gerekend dat het Trump belastingplan er redelijk ongeschonden door gaat komen. Dit is positief voor de gewone value bedrijven, maar ook banken en andere financials kunnen profiteren door de deregulering van de Trump regering.

Big rotation

Door ontwikkelingen brengen dus een grote rotatie op gang; van groei naar waardeaandelen in de VS. Als proxy nemen wij dan de Dow als long (zie in de tabel, met ook de contraire positie voor degene die het niet zo rooskleurig inzien), maar met wat research kan men ook een individueel aandeel pakken, iets wat de lezer binnenkort op deze site voorgeschoteld kan krijgen via onze nieuwe abonnementsservice. Deze betreft portefeuilles van onze columnisten die de abonnementhouders dan op de voet kunnen volgen. Vanaf januari is het zo ver, dus hou de site in de gaten voor meer info en eventuele promo-acties!

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Dow Jones Trader Long 19667.4
Contraire visie
Goldman Sachs Dow Jones Trader Short 29501

Geef een reactie