Tradeidee BAM: Bamboolious

De koersgrafiek van BAM oogt interessant vanuit een technische invalshoek. Een aantal indicaties duiden erop dat de koersontwikkeling in de achterliggende weken tot rust is gekomen en dat BAM zich opmaakt voor een sterk herstel. Procentueel gezien is de verwachte verdere ontwikkeling zeker de moeite van het vermelden waard.

BAM-WeekGrafiek

BAM-WeekGrafiek

In de grafiek staan twee horizontale trendlijnen ingetekend. Deze lijnen omvatten het koersverloop sinds juli vorig jaar. In de tweede helft van februari dit jaar (cijferseizoen) is de koers van BAM in een rechte streep van de bovenste lijn lager gedoken. Wat opvalt is dat de koersduikeling netjes is opgevangen door de onderste lijn. Sterker, BAM is in de achterliggende weken tot rust gekomen rondom deze steunlijn.

Wordt de blik naar de RSI verschoven dan valt op dat de leidende indicator boven de belangrijke OS-signaallijn tot stilstand is gekomen. In combinatie met vorige toppen en bodems in de RSI is zelfs een Positieve Reversal gevormd.

Bij de start van deze week drukt de koers op de bovenkant van de bandbreedte waarbinnen de koers in de achterliggende weken tot rust is gekomen. Dit impliceert de ambitie van BAM om weer op te veren binnen de grotere handelsruimte. Anders verwoord, zowel de koers als de RSI geven aanleiding om rekening te houden met een nieuwe stijging naar de bovenste lijn.

Zoals in de grafiek aangegeven staat deze getrokken op €5,20. Zie hier, een procentueel interessante beweging. Helemaal als u op de neergelegde verwachting inspeelt met een hefboomproduct. Indien u voor deze optie kiest, zoek dan naar een Turbo met een stop-loss onder €3,90. Onder de onderste lijn vervalt immers het positieve scenario voor BAM.