TradeIdee ASML: Met de wind in de rug!

Een trend is een trend! Deze technische beurswijsheid is zeker van toepassing op het koersverloop van ASML. Sinds de tweede helft van 2011 is duidelijk sprake van hogere toppen en hogere bodems. De ingetekende diagonaal stijgende trendlijn onder het verloop sinds genoemde datum duidt dit gegeven. Binnen deze trendmatige beweging heeft ASML in de achterliggende weken in een correctieve fase gezeten. Deze ontwikkeling heeft de koers tot tweemaal toe teruggezet op de genoemde stijgende steunlijn. Deze lijn heeft haar naam als steunpilaar en springplank opnieuw waargemaakt. Daarnaast kan worden opgemerkt dat de daling een halt is toegeroepen op het eerste, oftewel 38,2 procent, correctieniveau van de gehele voorafgaande stijging. Zoals bekend fungeren dit soort niveaus ook veelal als keer- of draaipunt.

ASML-WeekGrafiek

ASML-WeekGrafiek

Met de koersbeweging van deze week rond ASML de correctieve fase af. De ingetekende groene cirkel in het koersverloop duidt de situatie dat is afgerekend met de dalende trendlijn over de correctieve beweging. Daarnaast kan worden opgemerkt dat met de huidige stijging een dubbel bodem patroon in het koersverloop is afgerond.

De begeleidende RSI ondersteunt een positieve outlook voor ASML. In de terugval van de koers heeft de indicator zich netjes staande weten te houden boven de OS-lijn. Ook in de indicator staat een correctieve trendlijn getrokken. In lijn met dezelfde trendlijn in het koersverloop is deze trendlijn ook in de RSI doorbroken. Tot slot kan worden opgemerkt dat de gehele correctieve fase in de indicator geleid heeft tot de vorming van een Positieve Reversal. Al met al genoeg reden om aan te nemen dat de oorspronkelijke langere termijn stijgende beweging hervat wordt. Wat zijn nu de ijkpunten voor ASML? De fibo-extensie en de Positieve Reversal kunnen helpen bij het antwoord geven op deze vraag.

Om met de laatste te beginnen, de rekenexercitie van de PR komt uit op €121,00. Dit impliceert een nieuwe hogere top zodat deze uitkomst in lijn is met de openingszin van deze column. Bij de fibo-extensie kunnen twee richtpunten worden berekend, te weten de 61,8 procent-extensie en de 100 procent-extensie. De respectievelijke niveaus liggen rond €124,00 en €155,00. Het eerste niveau ondersteunt de uitkomst van de Positieve Reversal. Om niet te hard van stapel te lopen laten we het tweede fibo-extensieniveau even voor wat het is en richten ons in de komende weken/maanden op de zone €121,00/€124,00.

Onderstaand treft u ons TradeIdee!