TradeIdee Aalberts: De Leiding Nemen

Aalberts zit nog niet zo heel lang in de AEX. In onderstaande grafiek is echter duidelijk zichtbaar waarom deze innovatieve onderneming een plekje in de belangrijkste Nederlandse graadmeter verdient. Een duidelijk geval van: Erin, Erop en Erover! Waarvan Akte.
Links onder, rechts boven. De vaste lezer van onze columns kent inmiddels de kracht van deze eenvoudige constatering. Het fietst nu eenmaal makkelijker met de wind in de rug. Al lange tijd laat Aalberts een duidelijk patroon van ambitie zien. De diagonaal oplopende trendlijn onder de koersen sinds het laatste kwartaal van 2011 duiden deze situatie. Zoals zo vaak verlopen stijgende beweging niet in een rechte lijn. Dit is ook het geval bij Aalberts. Het jaar 2015 heeft in het teken gestaan van een stevige consolidatie binnen de langere termijn stijgende trendmatige beweging. Met de koersontwikkeling van de laatste weken laat Aalberts echter duidelijk zien dat zij voldoende op kracht is gekomen en klaar is voor de volgende actie-beweging binnen de langere termijn ontwikkeling. Het doorbreken van het horizontale berenbastion van 2015 is een duidelijk signaal. En nu?

Aalberts-WeekGrafiek

Aalberts-WeekGrafiek

In de bijgeleverde grafiek staan twee technische elementen welke een handvat kunnen geven voor het bepalen van het volgende richt- en ijkpunt van Aalberts. Allereerst heeft de aangehaalde consolidatie gedurende het grootste gedeelte van 2015 de vorm aangenomen van een omgekeerde stijgingsdriehoek. Dit koerspatroon leent zich voor het berekenen van een koersdoel. Daarnaast staat in de RSI een Positieve Reversal ingetekend. Ook aan de hand van deze set-up kan een volgend magneetpunt worden bepaald.

De theorie van het koerspatroon stelt dat de diepte van het patroon mag worden geprojecteerd vanaf de doorbroken weerstandlijn. Een kleine rekenexercitie levert €35,15 op. De respectievelijke bodems en de tussenliggende top in de RSI dragen koersniveaus aan op basis waarvan een volgend punt bepaald kan worden rond €34,75. Het gemiddelde van deze niveaus levert een volgend richtpunt op rond grofweg €35,00. Met de slotstand van afgelopen vrijdag in het achterhoofd een interessante kanshebber.