AEX: Je Maintiendrai

In het licht van het langere termijn beeld mag worden aangenomen dat de zone 437 spoedig onder stevige druk komt te staan en overwonnen zal worden. Aldus de slotconclusie van dinsdag. Het ziet er naar uit dat de hogere bodem gisteren is gevormd. Hoe strakker het elastiekje, hoe hoger de sprong.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De kans dat de AEX op korte termijn de zone 437 gaat overwinnen groeit. Gisteren was het duidelijk geen dag van erop en erover met betrekking tot de aangehaalde zone 431-432. Zoals aangegeven moest bij aarzeling rondom dit struikelblok rekening worden gehouden met een daling naar 427. Zo Geschiedde! Met het aantikken van deze zone ontstond in de RSI echter een klassiek bodempatroon (zie groene cirkel in de leidende indicator) op basis waarvan mag worden aangenomen dat de hogere bodem in het koersverloop is gevonden. Vandaag lukt waarin de AEX gisteren niet slaagde:  Op naar 437!

Enkele dagen geleden is het langere termijn beeld voor de graadmeter neergelegd. De visie luidde en luidt dat de AEX kan doorstomen naar 473. In dit licht bekeken kan de zone 437 weliswaar aangehaald worden als eerst volgend obstructiegebied, maar de verwachting is dat de graadmeter deze zone uiteindelijk kan overwinnen. De volgende stap kan de index dan liften naar 444.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3