Voor de Cijfers: Heineken

Volgende week gaat het cijferseizoen verder met de cijfers van Nederlands grootste dorstlesser: Heineken. Het langere termijn verhaal was lange tijd het verhaal van een duidelijke trendmatige stijgende beweging. In het het achterliggende kwartaal is in deze ontwikkeling echter enigszins de klad gekomen. De langere termijn belegger houdt zijn blik gericht op de zone €86,00. Dit niveau vormt immers al lange tijd een duidelijke barrière.

Heineken-WeekGrafiek

Heineken-WeekGrafiek

In de bijgeleverde grafiek staan onveranderd de stijgende trendlijnen getrokken. De langere lijn vanaf midden 2011 en de versteiling van de koersontwikkeling sinds 2014. De huidige stand van Heineken ligt boven beide lijnen zodat de opmerking dat de trendmatige beweging intact is valide is. De dual gemiddelde indicator staat nog steeds in koop-stand en de RSI vertoont al vanaf 2014 een duidelijke ontwikkeling in een Bull Market Range. Beide objectieve indicatoren ondersteunen dus de hierboven geponeerde stelling over de stijgende trendmatige beweging. Toch zijn er wat kritische kanttekeningen te plaatsen.

Een stijgende trend bestaat uit hogere toppen en hogere bodems. Met de bodems zit het wel goed, maar met de toppen wil het sinds eind 2105 niet meer zo lukken. Zie hier de opmerking over de zone €86,00. Daarnaast laat de RSI, ondanks haar Bull Market Range, wel duidelijk lagere toppen zien. In combinatie met de grofweg horizontale toppen in de koers van Heineken betekent dit negatieve divergentie. Daarbij komt ook nog eens dat de laatste toppen in de indicator onder de OB-lijn zijn gezet. Reden voor terughoudendheid.

Bij de start van volgende week dient de blik dus gericht te zijn op de zone €86,00. Pas boven deze zone kan gesproken worden over een vervolg van de stijgende langere beweging. Het risico dat de koers eerst terugzakt naar de steunlijn rond €77,00 is een reële mogelijkheid. Al met al, kopen op een daling richting €77,00 of mee-springen boven €86,00. Zoals opgemerkt, de eerste variant is de meest waarschijnlijke variant.

 

 

Eén reactie op “Voor de Cijfers: Heineken”

  1. Hoekstra says:

    Geert-Jan, bedankt voor deze heerlijk helder(e) Heineken-analyse

Laat een reactie achter