Voor de cijfers: Heineken

Al lange tijd zit Heineken in een solide opwaartse trendmatige beweging. Zorgen de cijfers voor morgen voor een volgende impuls binnen de trend?

Heineken-WeekGrafiek

Heineken-WeekGrafiek

Hogere toppen en hogere bodems. Het klassieke patroon van een stijgende beweging. Dit patroon is duidelijk terug te zien in de bijgeleverde grafiek van Heineken. De begeleidende trendlijnen staan ingetekend. De zwakke start van dit jaar heeft halverwege februari geresulteerd in opnieuw een succesvolle test van de steunlijn. De stijging die sinds deze test is ingezet mag dan ook gezien worden als de zoektocht naar opnieuw een hogere top. In de grafiek staat het niveau van de vorige top rond €86,00 ingetekend. De verwachting luidt dat Heineken in de komende weken deze top kan gaan aanscherpen. De gemiddelde indicator bevestigt deze visie. Halverwege 2014, toen de koers onder een steilere hoek ging stijgen, heeft deze indicator een koopsignaal afgegeven (zie groene cirkel) welke onveranderd van kracht is.

Daarnaast laat de RSI sinds 2014 een duidelijke ontwikkeling in de Bull Market Range zien. De indicator ondersteunt dus ook de visie dat sprake is van een stijgende trendmatige ontwikkeling in het koersverloop van de onderliggende waarde. Wel moet een element worden aangehaald welke als waarschuwing dient te worden aangestipt. Het betreft het verloop van de recente toppen van de RSI in vergelijking met de recente toppen van Heineken. De kenner zal de discrepantie herkennen als negatieve divergentie. Een duidelijk signaal dat in de komende weken wel aandacht verdiend. Met deze waarschuwing in het achterhoofd geldt vooralsnog echter de klassieke technische stelling: Een trend is een trend!

Laat een reactie achter