Short Callspread Tesla

De koers van Tesla is sinds het dieptepunt in december meer dan 100% gestegen waardoor de waardering van dit zwaar verlieslatende onderneming is opgelopen tot niet minder dan $60 miljard. Ter illustratie: Ford en General Motors hebben samen een ‘market cap’ van $96 miljard.

Tesla

Wij vinden deze stijging flink overdreven en hebben voor u een optiestrategie in petto waarbij u geld verdient als de koers niet al te veel oploopt, zijwaarts gaat bewegen of gaat dalen: het schrijven van een juli callspread. Hierbij schrijven we een call (=leverplicht) die we afdekken met een gekochte call met een hogere uitoefenprijs (=kooprecht) zodat ons risico beperkt is.

We hebben gekozen voor de callspread die zo’n 15% boven de huidige koers ligt, zodat we voldoende speelruimte hebben voordat we in de problemen komen.

Short (geschreven) callspread

Transactie:

Schrijven (Open Sell): 1 TSLA  JUL21 430 Call @ $1,35 (ontvangen).
Kopen (Open Buy): 1 TSLA  JUL21 440 Call @ $0,85 (betalen).
Per saldo ontvangen we: $0,50*100=$50.

Maximale winst bedraagt:
De ontvangen premie van $50 kan worden opgestreken als het aandeel op expiratie, in dit geval de derde vrijdag van juli $430 of lager noteert. In dit geval expireren zowel de geschreven als de gekochte call waardeloos zodat we de premie in onze zak kunnen houden.

Beperkt verlies:
Voor deze callspread hebben we $50 ontvangen en deze kan maximaal een verlies opleveren van $950. Dat gebeurt echter alleen als Tesla boven de $440 expireert en we achten de kans klein dat dat zal gaan gebeuren. We zien Tesla de komende weken niet nog een verdere forse koerssprong maken.

We hoeven de geschreven callspread uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen.

2 reacties op “Short Callspread Tesla”

  1. Jan t says:

    Misschien interessant om het pas gehouden interview met investeerder en hedge fund manager Mark Spiegel over Tesla ook even te beluisteren.
    https://www.youtube.com/watch?v=wga4T-ZSs4g

  2. Jan Robert Schutte says:

    Beste Jan, hartelijk dank voor je comment en voor de aangereikte Youtube-filmpje met hedge fund manager Mark Spiegel.

Laat een reactie achter