Voor de Cijfers: Aalberts Industries

Aalberts is aan de beurt zo op de laatste dag van de maand. Tja wat kun je hier nog over zeggen. Als onderdeel van de AEX heeft het z’n bijdrage aan de stijging wel geleverd in de afgelopen jaren. Zie hier de lange termijn trend.

aalberts lang

Snelle stijger!

Het is behoorlijk hard gegaan met Aalberts in de afgelopen jaren al moet gezegd worden dat in de laatste paar jaar de klad er in is gekomen. De zijwaartse fase die een correctie vormde op de lange termijn uptrend heeft wat twijfelmomenten gekend maar de dreiging is er nu wel af. Met de stijging die eind 2016 werd gerealiseerd is de mogelijke top vorming van de baan. Het kortere termijn beeld verhoudt zich als volgt.aalberts kort

Prima beweging.

De verwachtingen waren laag gespannen want de topvorming was best gevorderd, maar zoals ook bij andere fondsen, de verkiezing van Trump heeft ook hier de focus doen keren. De voortzetting daarna is op overtuiging gebaseerd hetgeen blijkt uit de Overbought meting van de maanden erna. Op dit moment treedt er wat verkoopdruk op dat niet meer effect sorteert dan het afremmen van de stijging. Er wordt namelijk nog steeds meer betaald voor een aandeel Aalberts. Zolang koersen boven 31 blijven noteren geldt dat er geen kentering te verwachten valt in de opmars van dit aandeel op termijn.

Test?

Het kan wel zo zijn dat er op de korte termijn een test van de uitbraak bij 32  plaats heeft dat een paar weken kan aanhouden. Dat zou prima passen in de beweging die als eerste koersdoel 35 heeft. De negatieve divergentie (afwijking RSI en Koersen) van de afgelopen weken wijst op de mogelijkheid van een correctie op korte termijn maar dat is dan ook het enige.

Verwachting.

Er is geen reden tot short tenzij u het aandeel duur vindt. Dat kan best want we staan op een bijzonder hoog punt qua koers. Aan de andere kant, dat is al een tijd aan de gang en telkenmale met succes weerlegd door de optimisten. De trend is de trend en die wijst opwaarts, dus kopen op dips is het credo. Het is al een tijd een hebbedingetje, en zal dat waarschijnlijk na morgen ook zijn. Vandaag is geen aanleiding te vinden om anders te denken. Wil dat morgen anders zijn moeten de cijfers wel heel erg afwijken van de verwachting.

 

 

 

Laat een reactie achter