AEX: Alertheid

De rode draad door de achterliggende columns luidde dat het nog te vroeg was om al uitermate positief te worden op het verdere koersverloop van de AEX. Na gisteren is echter alertheid geboden. De neerwaartse druk lijkt op te drogen.

De eerste sessies van deze week hebben niet echt in het teken gestaan van kracht. De AEX is nagenoeg aanbeland op de zone van de bodem van begin april rond 427. In de column van woensdag is expliciet vermeld dat de focus van deze column langzaam maar zeker gaat verschuiven naar de ontwikkeling in de week-grafiek. Meer daarover later, eerst nog even de intra-daggrafiek.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Gisteren is het steilere trendkanaal in de grafiek met het laagste tijdsframe geïntroduceerd. De weerstandslijn van dit kanaal is inmiddels afgedaald tot grofweg 433. De blik moet in de komende sessies gericht worden op de koersontwikkeling van de graadmeter rondom deze lijn. De verwachting luidt namelijk dat zij met deze lijn gaat flirten. Deze aanname is gebaseerd op het niet synchroon lopen van indicator en index. Zie de oplopende lijn in de grafiek van de RSI. De titel van vandaag is een expliciete verwijzing naar de mogelijkheid van een aanstaande draai in het koersverloop. Deze opmerking is de brug naar de week-grafiek.

In de week-grafiek staat een dalend correctief trendkanaal ingetekend. Toen de AEX richting 458 klom heeft zij de weerstandlijn van dit kanaal doorbroken. De huidige zwakte kan gezien worden als de klassieke terugtest op de doorbroken trendlijn. De eerste stap om het proces van de terugtest af te ronden is het doorbreken van de dalende trendlijn uit de intra-daggrafiek. Het doorbreken van deze lijn geeft ruimte voor een verder herstel tot aan 439.

Even duidelijk samenvattend: Het neerwaartse trendkanaal in de intra-daggrafiek is intact. De weerstandlijn van dit kanaal start vandaag rond 433. Koersen onder deze lijn geven aanleiding om onveranderd vast te houden aan het motto van de achterliggende dagen. Onder 427 volgt zelfs 418. Let wel, de verwachting luidt dat de AEX de aanval op de weerstandlijn gaat inzetten. Deze verwachting is gebaseerd op terugtest week-grafiek, eerste fibo dag-grafiek (dat had uzelf al gezien) en positieve divergentie intra-daggrafiek. Reageren, niet Anticiperen!

Breekt de index uit het trendkanaal in het laagste tijdsframe dan start een nieuwe beweging met als eerste ijkpunt 439.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Laat een reactie achter